VIKTORIJA LI

Svijet borilačkog sporta obavijen tugom: Umrlo 18-godišnje čudo od djeteta

Otišla je prerano i naša je porodica od tada potpuno uništena, napisala je na Instagramu njena sestra Angela, nositeljica naslova ONE Championship atomske kategorije

Viktorija Li: Uzrok smrti nije poznat. One Championship

E. Ma.

8.1.2023

Svijet borilačkog sporta šokirala je vijest o preranoj smrti jedne od najtalentiranijih mladih MMA borkinja svijeta, 18-godišnje Viktorije Li (Victoria Lee).

"Čudo od djeteta" je umrlo 26. decembra, objavila je na Instagramu njena starija sestra, nositeljica naslova ONE Championship atomske kategorije Angela Li.

Nije navedeno koji je razlog smrti ove izuzetno talentirane mlade sportistkinje koja je sve tri dosadašnje MMA borbe uspješno odradila u ONE Championshipu.




- Otišla je prerano i naša je porodica od tada potpuno uništena. Nedostaje nam više od svega na ovom svijetu. Naša porodica više nikada neće biti ista. Život nikada neće biti isti - napisala je Angela Li.

Ova porodica ima velii značaj u historiji borilačke organizacije ONE.

Angela i brat Kristijan Li (Christian) nosili su titule dvije najveće zvijezde promocije. Viktorija je označena kao neko ko će slijediti njihov put. Prije svog profesionalnog MMA debija, Viktorija je impresionirala na juniorskom nivou u više borilačkih sportova. Bila je dvostruka juniorska svjetska prvakinja u havajskom pankrationu, državna prvakinja u hrvanju na Havajima i juniorska svjetska prvakinja na IMMAF-u. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.