NOGOMET

Zdravlje stradalog 12-godišnjaka u požaru svakim danom sve bolje

( H.Čalić). U akciji pioniri, kadeti, juniori, seniori i veterani Bratstva u humanoj akciji

Piše: H. ČALIĆ

3.8.2017

U sveopću akciju pomoći 12-godišnjem dječaku Mehmedu Šabiću iz Gračanice, stradalom u požaru prije 16 dana, kada je vatrena stihija zahvatila 65 posto njegovog tijela, a koji se nalazi na liječenju u Zagrebu, pored brojnih građana, udruženja, poslovnih ljudi i naše dijaspore, uključuju se i sportski kolektivi.




Na kraju zadovoljni članovi Uprave Bratstva, volonteri i treneri

Sinoć je NK Bratstvo, član Prve nogometne lige F BiH, na stadionu”Luke” organizovao veliku akciju pomoć dječaku Mehmedu. Humanitarne utakmice utakmice su igrale sve selekcije kluba od pionira, kadeta, juniora, seniori i veterani. Svi oni, kao i gledaoci na tribinama ulaznicama po cijeni od 3 KM dali su svoju pomoć. Naravno, mnogi građani su dali puno više, pa je skupljeno 1.906 maraka i ovaj novac danas će biti uručen porodici Nedima i Aldinke Šabić u gračaničkoj mahali Čiriš.


U akciji i građani, plaćali ulaznice po tri KM, a davalo se i puno više

Ono što je najvažnije, dječak je dobio bitku za život, njegovo zdravstveno stanje se poboljšava. Nije više na aparatima za vještačko disanje, može rukom uputiti svima pozdrav i poslati pusu svojim drugarima, učenicima OŠ “Hasan Kikić”. Akcija pomoći našem Mehi se nastavlja.

 -Dragi naš Meho, evo igramo utakmice za tebe i tvoje zdravlje. Čekamo te da ozdraviš, da ti na stadionu uručimo sportsku opremu- poručio je sinoć predsjednik Organizacinonog odbora humanitarne utakmice, počasni predsjednik Bratstva Nusret Helić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.