NOGOMET

Ribić: Radit ću najbolje što znam, Sloboda će izaći iz krize

Fena

3.8.2017

Novi trener golmana FK Sloboda, Edin Ribić, službeno je predstavljen na konferenciji za novinare.

Predsjednik kluba Senad Mujkanović objasnio je da je Ribićev prethodnik Mirsad Dedić otišao iz kluba nezadovoljan zbog umanjene plate. 

- Kada sam došao u klub Dedićeva plata bila je već umanjena. Dostavio nam je svoje zahtjeve za povećanje, ali smo ocijenili da je to u ovom trenutku nemoguće. Želim da kažem da je Mirsad Dedić veliki čovjek koji je mnogo dao Slobodi i želimo mu mnogo sreće u nastavku karijere – rekao je Mujkanović.

Novi trener golmana izrazio je zadovoljstvo povratkom u matični klub, nakon što je dvije godine trenerski posao sticao u Maleziji. 

- Ponudu da treniram golmane odmah sam prihvatio, jer je Sloboda moj klub. Radit ću najbolje što znam kako bih opravdao povjerenje uprave kluba. Sloboda ima dobru ekipu, dobro je vođena i vjerujem da će vrlo brzo izaći iz trenutne rezultatske krize – izjavio je Ribić.

Na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik Slobode Mujkanović i direktor Pivare Tuzla Fahrudin Salihović potpisali su sponzorski ugovor za ovu takmičarsku sezonu, čime je nastavljena višegodišnja saradnja dvaju poslovnih subjekta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.