NOGOMET

Premijer liga BiH: U derbiju kola Sarajevo na Koševu savladalo Široki Brijeg

A. Kuburović

Piše: Al. Ti.

16.9.2017

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

U okviru osmog kola Premijer lige BiH ekipa Sarajeva je na stadionu Asim Ferhatović Hase savldala Široki Brijeg u derbiju kola rezultatom 2:0.

Utakmica je počela potpunom dominacijom Sarajeva, koje je povelo već u 4. minuti kada je sjajno iz slobodnjaka pogodio Krste Velkoski

Samo četiri minute kasnije ponovo je Sarajevo pogodilo mrežu, a strijelac je bio Ahmetović. Ipak nakon nekoliko minuta, glavni sudija Bjelica je opravdano poništio gol bordo tima zbog ofsajd pozicije.

Nastavilo je Sarajevo sa napadima ka golu Bilobrka, ali vrijedi napomenuti i nekoliko opasnih napada gostiju, ali nije bilo promjene rezultata.

U drugom dijelu izabranici Husrefa Musemića su nastavili sa ofanzivnom igrom i opet na početku vršili veliki pritisak na goste.

Prvu priliku imao je Rahmanović, ali šutirao je pored gola. Mogao je taj promašaj kazniti Široki, ali udarac Baše je bio neprecizan.

Ipak, u 74. minuti nakon duplog pasa Hebibovića i Ahmetovića, bordo tim postiže i drugi gol, a strijelac je bio stameni napadač.

Do kraja je ostalo 2:0 za Sarajevo, koji je tako sa dvije vezane pobjede probio na šesto mjesto sa 11 bodova, dok je Široki na četvrtoj poziciji sa 13 osvojenih poena.


FK Sarajevo - NK Široki Brijeg 2:0 [Golovi] by watch-it-now
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.