NOGOMET

Željina rapsodija: Pogledajte prelijepe golove Zakarića, Blagojevića i Ramovića

Piše: N. Kr.

18.9.2017

Željezničar je sinoć savladao Krupu s visokih 4:1 u okviru osmog kola Premijer lige i tako se sa Zrinjskim izdvojio na vrhu tabele.

Plavi su tačno na svoj 96. rođendan pružili i najbolju partiju u sezoni te su tako opravdali, ali i ohrabrili navijače pred predstojeće utakmice i izazove u sezoni.

Od početka utakmice, bilo je jasno da Krupa samo čudom može izvući pozitivan rezultat, a ti snovi su srušeni u samo nekoliko minuta. Prvo je pogodio Zakarić nakon ubačaja sa strane i gužve u šesnaestercu u 34. minuti da bi Ramović samo tri minute poslije udvostručio prednost i ubilježio svoj prvijenac u svetom dresu.

Nastavak utakmice je donio isti odnos snaga na terenu.

Gosti su ipak mogli smanjiti na 2:1 u 51. minuti ali lopta je otišla tik uz stativu. Samo tri minute kasnije nakon lijepe akcije i asistencije Blagojevića, Zakarić je lijepo plasirao loptu iza leđa Fejzića i tako potvrdio tri boda za Željezničar.

Ipak, do kraja utakmice Plavi su pritiskali i uspjeli su postići i četvrti gol. Nakon izborenog slobodnog udarca od mladog Šabanadžovića, Blagojević je sjajnim udarcem prebacio živi zid a golman gostiju je samo pogledom ispratio loptu u mrežu.

Po starom dobro običaju, odbrana Željezničara je morala napraviti neku grešku, a fudbaleri Krupe su uspjeli postići "utješni" pogodak. Naime, u 93. minuti Elvir Koljić je postigao gol za konačnih 4:1.

Nakon utakmice trener Željezničara je bio zadovoljan te se osvrnuo na sljedeće utakmice.

- Zadovoljan sam pobjedom ali ostaje žal zbog primljenog pogotka, ipak ne treba biti sitničav. Slijedi meč Kupa BiH protiv Mettaleghea gdje ćemo poslati jaku ekipu, a nakon toga slijedi duel na Tušnju - kazao je Adžem.


I veznjak Plavih, Haris Hajdarević, bio je zadovoljan zbog prvog seniorskog starta u Plavom dresu.

- Iznimno sam zadovoljan. Hvala treneru na prilici i drago mi je što smo pobijedili - rekao je Hajdarević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.