NOGOMET

Husref Musemić, šef stručnog štaba bordo tima: Sarajevu se nikad ne mogu odužiti

Musemić: Spremni smo za GOŠK

A. Dr.

3.11.2017

Na Koševu je u avgustu vladala sveopća apatija, navijači su se bili primorali da će gledati još jednu dugu i tešku sezonu, a onda je klupu Fudbalskog kluba Sarajevo preuzeo Husref Musemić. Osvajao je s bordo timom titulu i kao igrač (1985.) i kao trener (2007.), a sada je Sarajevo ponovo u prilici da se bori za vrh tabele.  


Prvi utisci

- Nakon prvih utisaka sa priprema u Čitluku, kazali smo da, ako igrači budu prikazali na terenu samo 50 posto onoga što rade na treninzima, neće biti problema u vezi s rezultatima i tako je do sada.

Imali smo taj kiks protiv Krupe i pokušavamo da nam se više ne dešavaju takvi porazi. Mnogo smo bodova izgubili kod kuće tako da je posljednja pobjeda nad Čelikom bila prijeko potrebna – kazao je Musemić.

Strateg Sarajeva naglasio je u više navrata kako je fudbalsko ime i prezime stekao na Koševu.

- Ja Sarajevu nikad ne mogu vratiti onoliko koliko je klub dao meni. Tu sam doživio igračku i trenersku afirmaciju i, jednostavno, koliko god sutra da živim, koliko god da kao trener napravim neke rezultate, ja to ne mogu vratiti – istaknuo je Musemić.

U narednom premijerligaškom kolu bordo tim u nedjelju gostuje u Gabeli.

Niz pobjeda

- Imamo niz pobjeda i želimo da ga nastavimo. Zaostajemo za vodećom trojkom i Sarajevu su bodovi neophodni ako želimo ostati u gornjem dijelu tabele. Ne razmišljamo o prvom mjestu, razmišljamo samo o tome da sakupimo što više bodova. GOŠK igra dobro na svom terenu, prije nekoliko kola dosta su namučili Željezničar i na nama je da se dobro spremimo i da odigramo jednu dobru utakmicu – rekao je Musemić.

Praksa prijateljskih utakmica 

Kako je Musemić preuzeo bordo kormilo, ekipa često igra prijateljske susrete.

- Svaka utakmica pokaže nešto. Odigravamo veliki broj kontrolnih mečeva i nastavit ćemo s tom praksom. Bez obzira na to s kim igrate, utakmica uvijek nešto pokaže, pa makar i karakter igrača, ne mora samo njegov fudbalski kvalitet – naglasio je Musemić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.