NOGOMET

Hujdur: Hvala FK Sarajevo na divnom druženju, djeca su uživala u Kampu bordo kluba

Piše: Avaz.ba

25.1.2018

Fudbaleri Sarajeva imali su goste na današnjem treningu. Naime, bordo klub je ugostio polaznike Škole fudbala “Respekt”, a igrači i članovi stručnog štaba su uručili prigodne poklone svim mališanima, koji su danas došli dom u Butmiru.

Za polaznike ove škole, današnje je druženje je bilo posebno, a iz Trening centra FK Sarajevo nose brojne, lijepe uspomene.

Hvala FK Sarajevo na divnom druženju sa polaznicima naše Škole fudbala. Saradnja sa FK Sarajevo traje već duže vrijeme i mogu reći da je djeci danas bilo veoma lijepo. Mnogi naši polaznici upravo navijaju za FK Sarajevo i imali su danas priliku da upoznaju igrače i trenere u vrhunskom trening centru kluba, koji pruža odlične uslove za rad. Nadam se da ćemo i u budućnosti sarađivati i na još bolji način - izjavio je direktor Respekta, Emir Hujdur. 

Škole fudbala "Respekt" pruža priliku da se djeca sa poteškoćama u razvoju, tipična djeca i djeca iz vulnerabilne romske populacije bez obzira na socijalni status, uključe u sport i da imaju mogućnost ravnopravnog učešća u fudbalskim takmičenjima. Škola fudbala namijenjena je prije svega u zdravstveno-odgojne svrhe i glavni cilj je sprečavanje devijantnog ponašanja, pretilosti i sportska socijalizacija djece.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.