NOGOMET

Otac priprema taktiku, sin opremu

J. J.

26.3.2018

Tuzlanski premijerligaš Sloboda nedavno je dobio novog ekonoma. Osobu koja se brine o opremi prvotimaca i za koju se kaže da obavlja jednu od najvažnijih funkcija u fudbalskom timu.

Iskusniji fudbaleri odlično znaju koliko je važno imati dobrog ekonoma, a za opremu „Crveno–crnih“ od sada se brine Sanjin Osmanhodžić, sin jednog od najboljih premijerligaških fudbalera svih vremena Adnana Osmanhodžića Buce!

I dok je Adnan jedan od pomoćnika Slavka Petrovića, sin Sanjin polako ulazi u novi posao.

Kaže kako se brzo prilagodio u novoj sredini. Igrači su ga odlično prihvatili, a na upit znaju li čiji je sin, kaže:

- Većina igrača, naročito koji dolaze iz okolnih država, nisu upoznati s Bucinom igračkom karijerom. Ono, kao, čuli su, al' ne znaju. To su ipak mlađi igrači, možda pokoju godinu stariji ili čak i mlađi od mene. Naravno, starijim igračima je vrlo dobro poznato ime Adnan Osmanhodžić - objašnjava Sanjin.

„Bucin sin“ nije krenuo očevim stopama. Štaviše, bavio se američkim fudbalom prije nego što je počeo raditi u Rudarskoj 2.

- Komparacija kojom se često koristi fizioterapeut Slobode Alen Altumbabić je: “Babo ti 'nako lopte igr'o, a ti igraš onaj hrkljuš sa jajastom loptom!“, dodaje Sanjin.

Na upit je li dobio neki savjet od oca, kaže:

- Stari je rekao pazi se, odnosno budi fin, ali imaj stav. Poštovanje se poštovanjem zaslužuje. S ocem na stadionu imam striktno poslovan odnos. Kako on to kaže, kad se radi, radi se!

Pet godina u Sarajevu 

Adnan Osmanhodžić gotovo dvije decenije dugu seniorsku nogometnu karijeru je i počeo i završio u Slobodi. 

Između toga, pet sezona je igrao u Sarajevu, bio je i Njemačkoj (Ingolštat), kao i Italiji (Triestina).



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.