MOSTAR

Baka niti odgovara niti mu traže zamjenu

Avaz Sport

4.4.2018

Igor Štimac je bivši hrvatski reprezentativac i selektor, ali i čovjek koji je 2005. smijenio Blaža Sliškovića s klupe Hajduka i tako Mostarcu oteo titulu koja mu se smiješila s obzirom na to da je splitski klub u tom trenutku bio vodeći klub Hrvatske nogometne lige. 

Iako je od tada prošlo trinaest godina, Slišković i Štimac svako malo jedan drugoga spomenu u intervjuima.

Listić najpreči

- Kad sam uzeo trofej u ruke, sve sam se okretao oko sebe da ne dođe odnekud Igor Štimac pa da mi uzme i ovu titulu - izjavio je Slišković prošle godine nakon što je sa Zrinjskim osvojio naslov prvaka, a Štimac mu je na neki način odgovorio u velikom intervjuu u kojem je govorio o mnogo tema.

- Slišković nije smijenjen u Hajduku radi Štimca, njega su smijenili igrači koje je trenirao! On se treba preispitati zašto je tako. Blaž je najgori za samoga sebe, a najviše za one koji ovise o njemu i njegovom radu. Mi smo samo bili odgovorni i shvatili da ne može ostati na klupi, jer ne bismo postali prvaci! Baka je davao važnost listiću na kladionici, a ne svom poslu - izjavio je, između ostalog, Štimac.

Ne sumnjamo da će Slišković jednog dana odgovoriti, ali jučer nije želio komentirati njegove riječi, kao ni zanimljivu izjavu koja je očekivano podignula dosta prašine.

- Pa, on je sad i sa Zrinjskim prvi, a taj klub već dva mjeseca traži novog trenera! I budali dosta - poentirao je Štimac.

Loše informiran

Da Štimac nije dobro informiran, jasno je već iz činjenice da ne zna da Zrinjski nije vodeći klub lige, a teško je povjerovati i u priče da mu klub već dva mjeseca traži zamjenu s obzirom na to da je branilac naslova zaključio jesen sa tri uvezane pobjede, a proljeće otvorio s isto toliko uvezanih trijumfa.

Ipak, mediji s kojima je Slišković u posljednje vrijeme nerijetko znao otvoriti brojne frontove, iskoristili su te izjave za nove napise kako se treneru “Plemića” trese stolica i da bi mogao postati bivši ako Zrinjski u subotu ne pobijedi Sarajevo.

Paklen raspored  

Jasno je da napisi o Sliškovićem statusu i nisu toliko iznenađenje iako se Pod Bijelim brijegom, zapravo, ne osjeća velika nervoza uoči utakmica koje slijede. A raspored Mostarce definitivno ne mazi – domaći derbi protiv Sarajeva, a onda tri uvezana gostovanja kod Krupe, Radnika i Željezničara!


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.