NOGOMET

U Čeliku nisu zabrinuti: Propisi su na našoj strani

Huskić: Propisi su jasni

D. J.

21.6.2018

Izvršni odbor Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine prolongirao je za 27. juni izvlačenje takmičarskih parova za predstojeću sezonu u Premijer ligi BiH.

Kao razlog je naveden zahtjev Fudbalskog kluba Borac iz Banje Luke za vanredno preispitivanje odluke Drugostepene komisije za licenciranje. Kao što je poznato, Komisija je krajem maja odbila izdati banjalučkom klubu licencu za učešće u Premijer ligi zbog neispunjavanja finansijskih uvjeta.

Tada je licencu dobio zenički Čelik, koji je ispao iz najvišeg ranga, ali je zbog nelicenciranja Borca ostao u ligi. Iz Borca navode da su naknadno izvršili sve finansijske obaveze. Članovi IO-a iz Fudbalskog saveza Republike Srpske predložili su da se zahtjev Borac naknadno uvrsti u dnevni red sjednice, što ipak nije prihvaćeno jer Izvršni odbor nema nadležnost za rješavanje predmeta u licenciranju klubova.

Zaključeno je da se zahtjev Borca hitno dostavi na tumačenje UEFA-inom Odjelu za licenciranje koji bi trebao donijeti konačnu odluku. Međutim, u zeničkom Čeliku smatraju da njihov nastup u eliti ne može doći pod znak pitanja.

- Prema pravilima, mi smo članovi Premijer lige. Nemamo potrebu za brigom. Fokusirani smo na pripreme i reorganizaciju kluba - kaže generalni sekretar Čelika Ismar Huskić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.