NOGOMET

Bordo tim u Sloveniji: Voždovac posljednji protivnik

Crepulja i klupski koordinator Emir Hadžić: Novi ugovor

Avaz Sport

1.7.2018

 Ekipa Sarajeva danas (17.30 sati) protiv Voždovca u Rogaškoj Slatini odigrat će posljednju utakmicu na pripremama u Sloveniji, a već za dan kasnije planiran je povratak u naš glavni grad.

U prethodne dvije utakmice šef koševske struke Husref Musemić koristio je sve nogometaše.

U prvoj provjeri protiv Rabotničkog iz Skoplja (2:1 - strijelci Tatar i Rahmanović) starteri su bili: Pavlović, Resić, Dupovac, Mujakić, Hodžić, Welbeck, Stanojević, Hebibović, Radovac, Tatar i Ahmetović, a u drugom poluvremenu šansu su dobili Tucaković, Šabanović, Kurdić, Šofranac, Pidro, Adukor, Mustafić, Rahmanović, Šišić, Halilović i Velkoski.

Drugu kontrolnu utakmicu kontra Triglava iz Kranja (4:1 - Ahmetović, Halilović, Šišić i Resić) bordo tim je dočekao u sastavu: Kovačević, Hebibović, Adukor, Mujakić, Hodžić, Stanojević, Rahmanović, Šišić, Velkoski, Halilović i Ahmetović, dok su Tucaković, Tatar, Kurdić, Šabanović, Resić i Mustafić igrali u nastavku meča.

Osim veznjaka Ljubana Crepulje, koji je produžio ugovor, a trenutno radi po posebnom programu, svi ostali igrači su u stroju.

Spomenimo i to da još nije poznato hoće li Voždovac biti generala proba Sarajeva za 1. kolo Evropske lige protiv ermenskog Bananca (12. i 19. juli), jer postoji mogućnost da bordo tim odigra još jednu kontrolnu utakmicu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.