NOGOMET

Novo druženje nogometnih veterana

Prozivka u prostorijama kluba

I. I.

30.7.2018

Nogometni klub Krivaja u bogatoj historiji iznjedrio je desetine vrhunskih igrača, od kojih su najpoznatija braća Sead i Safet Sušić, rahmetli Omer Džebić Šiško, zatim braća Dragan i Miroslav Đurić, Dragan Rudan, Vehid Imširović, Selver Kozličić, Zvonimir Mrkić, Fuad Mulasmajić, Mirsad Tursić, rahmetli braća Azem i Asmir Zilkić...

Od osnivanja 1919. godine, za Krivaju je nastupao i veliki broj nogometaša iz drugih krajeva bivše Jugoslavije. U spomen na sve njih i za primjer mladima, a na inicijativu sekcije veterana, u subotu se okupilo pedesetak veterana, od nogometaša, trenera i čelnika do klupskih oružara i navijača.

Iz Sjedinjenih Američkih Država stigli su Hazim Taletović Pišta, Fuad Mulasmajić Grana i Predrag Banović Bana, iz Njemačke Zvonimir Mrkić, iz Austrije Edin Avdić i Safet Malić Caki te igrači sa prostora Bosne i Hercegovine, kao i iz grada domaćina.

Bili su i prijeratni čelnici Ibrahim Delić i Miroslav Stevanović te Husejin Muratović, prvi predsjednik Skupštine kluba nakon agresije na našu državu, Mikajlo Erletić (76), najstariji igrač, Ibrahim Čahtarević Ibelja, navijač iz Skroza, koji voljeni klub prati više od 70 godina, te legendarni Slobodan Šegrt, rukometaš najbolje generacije RK Krivaja, inače prvi počasni član NK Krivaja.

Nakon susreta pojedinaca koji se nisu vidjeli desetine godina, uslijedile su riječi dobrodošlice i obilazak mezarja Flos i Žigića, pravoslavnog i katoličkog groblja, gdje su položili bijele ruže i odali počast saigračima i drugarima s kojima su mladost proveli. Druženje se poslije nastavilo na platou Gradskog stadiona, potrajavši do večernjih sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.