SARAJEVO

Husref Musemić: U lijepoj atmosferi čekamo četvrtak

Avaz Sport

31.7.2018

Fudbaleri Sarajeva u nedjelju su uvjerljivo pobijedili (4:0) Mladost iako su meč počeli bez osam igrača (Selmira Pidre, Amera Dupovca, Nihada Mujakića, Anela Hebibovića, Aladina Šišića, Krste Velkoskog, Emira Halilovića i Mersudina Ahmetovića) koji su tri dana ranije izborili odličnih 2:2 na gostovanju kod favorizirane Atalante u sklopu drugog pretkola Evropske lige.

- Najvažnije je da smo pobijedili u ne baš tako fudbalski kvalitetnoj igri - kaže prvi koševski strateg Husref Musemić i dodaje:

- S obzirom na to da smo odmorili puno igrača, sve čestitke na pobjedi igračima koji su dobili šansu - 4:0 je velik rezultat.

Musemić konstatira da je to bila fina uvertira za koševski revanš s Atalantom (četvrtak - 20.15 sati).

- U lijepoj atmosferi dočekujemo četvrtak... - izjavio je Musemić.

Jučer su igrači koji su igrali protiv Mladosti odradili samo regeneraciju, a kapiten Velkoski i društvo redovan trening, koji je bio usmjeren samo na duel s Atalantom.

- Svi igrači su zdravi, nadamo se i osvježeni, za predstojeća iskušenja, saznajemo iz medicinskog tima FK Sarajevo.

Iz rizika smo izašli kao pobjednici 

Musemić ni nakon utakmice s Mladosti nije želio razgovarati o pojedinačnom učinku njegovih izabranika.

- Zadovoljni smo rezultatom, a to koliko smo zadovoljni igrom pojedinih igrača koji su dobili šansu je druga stvar. Ali jednostavno, nama je u nedjelju bilo najbitnije da pobijedimo. Išli smo svjesno u nekakav rizik, iz kojeg smo izašli kao pobjednici. Prema tome, idemo se dalje spremati za Atalantu - rekao je Musemić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.