NOGOMET

Mladi golman sačuvao mrežu u Tuzli: Vratili smo se na pravi put

Kovačević: Dobro izdanje protiv Slobode

Piše: Avaz Sport

7.8.2018

Vladan Kovačević, mladi golman kluba s Koševa, koji je zvanični debi za bordo tim imao na teškom gostovanju kod starog rivala na Tušnju (0:1), najvišom ocjenom položio je ispit igračke zrelosti.

Brojne čestitke 

- Hvala Bogu, sve se dobro završilo - kaže Kovačević u razgovoru za “Dnevni avaz”.

On je nakon utakmice i pobjede Sarajeva dobio brojne čestitke.

- Čestitali su mi svi saigrači, prijatelji, navijači... Hvala svima, mnogo mi znači ta podrška navijača, koji su uvijek bili uz mene.

Je li u ovom trenutku, nakon debakla od Atalante (0:8), bilo teško stati na gol Sarajeva?

- Iskreno, nije bilo lako, ali sam imao veliku podršku navijača, stručnog štaba i saigrača, posebno onih iskusnijih, koji su već dugo u klubu.

Sve je to doprinijelo tome da odradim kvalitetnu utakmicu.

Hoće li pobjeda na Tušnju podići atmosferu u bordo svlačionici?

- Nadam se da hoće... Poslije spomenutog poraza od Atalante, bilo je veoma teško izaći na Tušanj, ali jednostavno, na ovakvim utakmicama se pokazuje i kvalitet i karakter igrača i ekipe.

Mislim da smo se vratili na pravi put.

Vruć teren

Očekujete li šansu i u predstojećim utakmicama s obzirom na to da su u toku pregovori s Damirom Kahrimanom, koji bi trebao zamijeniti Bojana Pavlovića?

- To je na stručnom štabu da odluči. A ja sam tu, na raspolaganju. Pokazao sam da mogu izaći na vruć teren i u teškim trenucima te odbraniti dobru utakmicu.

GOŠK uvertira za derbi 

Bordo tim imao je jučer slobodan dan, a već danas počinju priprema za predstojeći koševski duel s GOŠK-om (nedjelja, 20.30 sati).

- GOŠK nam je uvijek neugodan protivnik. Nijedna utakmica protiv njih nije bila nimalo laka... Naravno, spremit ćemo se, kvalitetnija smo ekipa od njih i mislim da ćemo imati dobru uvertiru za vječiti derbi, koji se igra na Grbavici u petom kolu – optimista je Kovačević.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.