MODERNIZACIJA

Savremeni sistem kontrole ulaza na stadionu Grbavica

S ciljem poboljšanja uvjeta za navijače

Avaz Sport

19.9.2018

Na stadionu Grbavica danas počinju radovi na postavci savremenog sistema kontrole ulaza, a rok završetka radova je 5. oktobar tekuće godine. 

Tako će biti ispunjen još jedan vrlo važan uvjet koji je postavila UEFA, a sve u cilju poboljšanja uvjeta za navijače te cjelokupne modernizacije stadiona Grbavica.

Prema projektu, predviđena je postavka elektronske kontrole ulaznica i samog ulaska na svakom ulazu na tribine stadiona, što u praksi znači manje gužve i kraće zadržavanje navijača prlikom ulaska na stadion. Vrijednost projekta, koji u potpunosti finansiraju UEFA i NS/FS BiH iznosi 390.482,79 KM, a javnim pozivom za izvođača radova izabrana je kompanija "Mildabo" d.o.o. 

– U ime FK Željezničar želim zahvaliti NSBiH i UEFA-i koji daju ogroman doprinos rekonstrukciji stadiona Grbavica. Postavljanjem savremenog sistem kontrole ulaza bit ćemo još jedan korak bliže ka ispunjavanju svih uvjeta koje je UEFA postavila kako bi se na našem stadionu mogle igrati i utakmice reprezentacije BiH - rekao je direktor FK Željezničar Mirsad Šiljak.

Novi sistem kontrole ulaza trebao bi biti u funkciji za utakmicu Željezničar - Čelik, koja se igra 7. oktobra 2018., i to će biti generalna proba pred utakmicu reprezentacija Bosne i Hercegovine i Sjeverne Irske.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.