SARAJEVO

Kovačević: U Gabelu po sedmi uzastopni trijumf

Svi smo odlučni i motivisani, kaže golman tima s Koševa

Avaz Sport

28.10.2018

Lider bh. elite s Koševa danas (14.30 sati) gostuje u Gabeli, gdje će pokušati ostvariti sedmi uzastopni premijerligaški trijumf. 

- Atmosfera u svlačionici je pozitivna, svi smo odlučni, motivisani i gladni uspjeha - kaže golman Sarajeva Vladan Kovačević te dodaje:

- Velika podrška stiže i od naših navijača, koji su tu bez obzira na to igra li se u Krupi ili na Grbavici, da li pada kiša, snijeg ili je sunce. Mi smo zaista kao porodica. Igrači su tu već neko vrijeme zajedno, poznajemo se i provodimo dosta vremena zajedno.

Smatra da to ima veliki utjecaj na igru bordo tima.

- Svjesni smo dosadašnjih rezultata i svojih mogućnosti, a imamo sve uslove da svoje ciljeve i ostvarimo - jasan je Kovačević.

Prema kladionici MOZZART, Sarajevo je veliki favorit, kvota na pobjedu bordo tima iznosi 1,40, na remi 4,20, dok se na pobjedu domaćeg tima nudi kvota čak 7,75.

Šef stručnog štaba Sarajeva Husref Musemić u Gabeli neće moći računati na odranije povrijeđenog Almira Bekića te rovitog Ljubana Crepulju, koji ima i dva žuta kartona te mu prijeti suspenzija.

Za sedam dana je na programu vječiti derbi na Koševu, a sedam igrača Sarajeva ima po dva žuta kartona. Osim Crepulje, to su još i Aleksandar Šofranac, Joahim Adukor (Joachim), Selmir Pidro, Halid Šabanović, Haris Handžić i Benjamin Tatar.

- Nećemo ništa taktizirati – kaže Musemić.

Sarajevo je do sada odigralo tri prvenstvene utakmice u Gabeli i osvojilo maksimalnih devet bodova. Ali, posljednja dva duela na Koševu završena su remijem – 1:1, i pobjedom Gabeljana, što je sigurno signal za maksimalnu ozbiljnost u bordo svlačionici.

Hrabro na lidera

Niz loših rezultata doveo je nogometaše GOŠK-a na začelje premijerligaške tabele. Gabeljani imaju deset bodova u dosadašnjih 14 kola i predstoji im teška borba za opstanak. Danas ih čeka domaći duel s liderom prvenstva, ekipom Sarajeva.

- Nema nam druge nego odigrati hrabro. Moramo biti svi kao jedan, probati napasti, jer nam bod ne znači mnogo – kaže napadač Vedin Kulović.

Ofanzivac GOŠK-a cijeni goste s Koševa.

- Sarajevo je, prema meni, najbolja ekipa u ligi. No, ako pružimo igru kao protiv Željezničara, bit će neizvjesno. Imamo svoje oružje u igri koje ćemo probati iskoristiti - ističe Kulović i dodaje:

- Za uspjeh protiv Sarajeva neophodno je da popravimo realizaciju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.