PREMIJER LIGA BIH

Senzacija u Gabeli: GOŠK slavio protiv Sarajeva

Hajdarević odlučio meč

Facebook

Avaz Sport

28.10.2018

U okviru 15. kola Premijer lige BiH, GOŠK je priredio veliko iznanađenje savladavši u Gabeli lidera na tabeli ekipu Sarajeva minimalnim rezultatom 1:0. 

Prije samog početka utakmice na stadionu "Perica Pero Pavlović" minutom šutnje odata je počast brutalno ubijenim sarajevskim policajcima.

Domaći su prvi zaprijetili u 3. minuti, kada se Hajdarević našao u prilici, ali nije uspio najbolje zahvatiti loptu te je njegov šut izblokirao Adukor. Četiri minute kasnije, Kulović je s pet metara loptu poslao preko gola Sarajeva. Vjetar i jaka kiša koja je padala stvarali su velike probleme igračima obje ekipe, a u tim trenucima igra je bila i više nego dobra.

U 20. minuti bordo tim je imao veliku priliku preko Tatara koji je izašao sam pred Kozića, ali je  golman GOŠK-a dobro reagirao i odbranio njegov udarac. U 26. minuti Ahmetović se majstorski izborio za prostor, ali je domaći tim spasila prečka.

GOŠK je do vodstva došao u 37. minuti, kada je Kulović ukrao loptu Mujakiću, Aletić  kratko ostavio do Nermina Hajdarevića koji je uz pomoć stative pogodio za vodstvo domaćeg tima za 1:0. Nakon primljenog gola šokirani gosti nisu se predavali. U 41. minuti Tatar je nakon greške odbrane domaćih šutirao, ali mu je Kozić odbranio i na odmor se otišlo s minimalnim vodstvom GOŠK-a.

U prvih pet minuta nastavka nije bilo uzbuđenja. U 51. minuti Aletić je bio u dobroj poziciji, ali je slabo šutirao i lopta je završila u rukama golmana Sarajeva. Nakon toga, uslijedila je ofanziva bordo tima, međutim napadi gostiju bili su jalovi i bez ozbiljnije prilike. Domaćini su se lagano branili i čuvali stečenu prednos. U 76. minuti Pidro se našao u dobroj šansi, ali iz dobre pozicije loše šutirao.

U 87. minuti Rahmanović je imao veliku priliku, međutim sa nekoliko metara glavom je šutirao pored gola. Tri minute kasnije ponovo je Rahmanović pokušao glavom, ali je njegov udarac čudesno odbrano golmana domaćeg tima. Dkraja meča bordo tim nije uspio zatresti mrežu GOŠK-a, pa su tako Gabeljani nanijeli Sarajevu drugi ovosezonski poraz. 

U narednom kolu Sarajevo na Koševu igra vječiti derbi protiv Željezničara, dok GOŠK putuje u Tuzlu, gdje će odmjeriti snage s Tuzla City. 

Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.