STRAŠNO Oglasili se saopćenjem

Skandal: Navijači Širokog Brijega pozivali na ubijanje fudbalera Mladosti DK

Avaz Sport
05.11.2018 10:00

Foto: FENA

Posljednji meč 16. kola Premijer lige BiH sinoć su na Pecari odigrali domaći Široki Brijeg i Mladost DK.

Završilo je 1:1, a gosti iz Doboj-Kaknja su se nakon utakmice požalili na uvrede i povike mržnje od domaćih navijača.

Zbog tih dešavanja, Mladost DK izašla je u javnost saopćenjem.

Naveli su da je rezultat pao u drugi plan zbog strašnih stvari koje su igrači i stručni štab Mladosti doživjeli i naveli da je sve to ostalo u zapisniku delegata meča Lazara Martinovića.

- Prije svega želimo istaći da je naša ekipa od domaćina NK Široki Brijeg dočekana i ispraćena korektno, ali da su skandiranja i uvrede koje smo doživjeli nešto što se ne smije dešavati ni u jednoj sferi našeg društva, a najmanje na sportskim terenima. Povici mržnje na nacionalnoj osnovi upućeni našim igračima su toliko degutantni da ih ne možemo ni ponoviti, nešto što je nezamislivo u 21. stoljeću u kome živimo - naveli su iz Mladosti.

Istaknuli su da su u Doboju kod Kaknja gostovale sve ekipe iz cijele BiH i da niko nikada nije doživio ništa slično.

- Ostajemo dosljedni sebi i taj način navijanja ćemo zadržati bez obzira na sve. Naši navijači nikada nisu bili ti koji će vrijeđati nekoga na nacionalnoj osnovi, a naš klub će uvijek i svakoga dočekati i ispratiti sportski, bez obzira na rezultat. Ponosni smo što smo dočekali i ispratili ekipe iz cijele BiH, neki su slavili i titule na našem stadionu, neki su slavili pobjede, ali svi su dočekani i ispraćeni korektno. Naš Kakanj, naš Doboj, naša Mladost i naši navijači nisu bili niti će ikada biti ono što smo mi osjetili večeras!

Želimo istaći da navijanje ispunjeno mržnjom, uvrede koje pozivaju čak i na ubijanje drugog i drugačijeg ne smiju biti dio sportskih događaja, a to je ono što smo doživjeli večeras. Naša ekipa, ali i navijači koji su bili uz nas i u Širokom brijegu ničim to nisu zaslužili, a ono na što smo ponosni, nisu ni na kakav način ni odgovorili na uvrede i psovke najgoreg oblika.

Nogometnom klubu Široki Brijeg zahvaljujemo na gostoprimstvu, a Fudbalskom savezu BiH urgiramo da se ovakve stvari moraju spriječiti! Ovakva atmosfera nije sportska, nije humana i ovakvim stvarima nije mjesto u našem društvu.

Čestitamo našoj ekipi na korektnoj borbi i osvojenom bodu - navodi se u saopćenju Mladosti DK.

NA VRH