MINI PRIPREME

Hurem: Želimo stvoriti dobar tim

U petak, 18. januara, od 13 sati igrat će u Podgorici s reprezentacijom Crne Gore

D.J.

14.1.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Ženska A reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se na mini pripremama u Trening-centru Nogometnog saveza BiH pred prijateljsku utakmicu koju će u petak, 18. januara, od 13 sati igrati u Podgorici s reprezentacijom Crne Gore. Naše najbolje nogometašice će odraditi četiri treninga, a najavljuju da prema Crnoj Gori putuju s velikom dozom optimizma.

- Ovo je prva aktivnost naše reprezentacije u 2019. godini, prema planu za buduće kvalifikacije koje počinju u septembru. Bitno je da izgradimo reprezentaciju i kvalitetan tim da bi smjena generacije prošla što bolje. Imamo pet djevojaka iz U-19 reprezentacije i dvije nove koje će imati priliku da u utakmici s Crnom Gorom pokažu može li se na njih računati - rekla je za Avaz.ba selektorica Samira Hurem i dodala da rezultat u Podgorici nije u prvom planu.

''Najvažnije je selektirati dobre igračica za kvalifikacije kad nam je bitno da igramo što bolje i osvojimo što više bodova. Ženski nogomet se vrlo brzo razvija, on je profesionalan u svim zemljama, a naš amaterski nivo nam je velika kočnica. Imamo talent i masovnost, ali igračice moraju shvatiti da je profil reprezentativke profesionalni odnos prema svemu - rekla je Hurem na kraju.

Reprezentativke u Crnu Goru putuju u srijedu, 16. januara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.