DOMAĆI NOGOMET Privatno trenirao u posljednje vrijeme

Zeba: Sudbina da s Olimpikom potpišem prvi i posljednji igrački ugovor

Trenutno drugoplasirani iza Veleža

Fena
15.01.2019 12:40

Zeba: Prihvatio poziv i potpisao ugovor

Foto: Fena

Fudbaleri Olimpika jučer su počeli s pripremama za proljetni dio sezone u Premijer ligi BiH.

"Vukovi" će se nakon perioda rada u Sarajevu, početkom narednog mjeseca preseliti u Hercegovinu, a potom slijedi povratak u Sarajevo, gdje će ekipa dočekati početak prvenstva u Prvoj ligi Federacije.

Zajko Zeba je pojačao tim s Otoke, a od iskusnog veznjaka očekuje se da ekipi da dodatni kvalitet i pomogne u ostvarivanju ciljeva za ovu sezonu. Kako kaže, poziv iz Olimpika je prihvatio bez puno razmišljanja, navodi se na zvaničnoj stranici kluba.

- Desilo se tako da sam dobio poziv i prihvatio ga s oduševljenjem. Pozvali su me ljudi iz kluba i ja sam nakon razgovora prihvatio njihov poziv i potpisao ugovor. Nadam se prije svega da ćemo ostvariti naš cilj, a to je prvo mjesto i plasman u Premijer ligu BiH - kazao je Zeba.

- Ja sam svoj prvi profesionalni ugovor potpisao sa Olimpikom. Kada sam otišao iz juniora Želje, potpisao sam taj prvi, a evo i posljednji igrački potpisujem sa Olimpikom, što je, eto, izgleda sudbina - dodao je.

Na pitanje o rezultatskom zaostatku za Veležom, veznjak Olimpika kaže da ima još dosta da se igra i da ima prostora za preokret na vrhu tabele.

- Pripreme su pred nama i trebamo se prije svega dobro spremiti. Sigurno je da imamo vrlo dobru ekipu. Većinu momaka poznajem, sa nekim sam igrao zajedno kao i protiv nekih, ali je činjenica da se radi o vrlo dobrim fudbalerima. Dok postoje šanse treba se boriti. Petnaest kola je pred nama i trebamo ih iskoristiti što je bolje moguće i dograbiti prvo mjesto - ističe iskusni fudbaler.

Kaže da mu neće biti problem da se vrati u formu, jer je u prethodnom periodu bio aktivan.

- Bio sam aktivan u posljednjih pola godine. Što privatno, što kroz treninge Željezničara, gdje sam radio sa ostalim fudbalerima. Mislim da mi neće biti problem brzo se vratiti u takmičarsku formu - zaključio je Zeba.

NA VRH