SARAJEVO

Osim: Šteta je ne dati šansu mlađim momcima, pokušat ćemo ih afirmirati

"Plavi" će u Turskoj odigrati nekoliko prijateljskih mečeva

Osim: Imali smo velik i skup roster, a veoma neučinkovit. Arhiv

Avaz Sport

1.2.2019

Nogometaši FK Željezničar trebali su otputovati danas u Tursku, tačnije u Antaliju, međutim zbog loših vremenskih uvjeta, let je odgođen i "Plavi" će danas trenirati na Grbavici. Medijima se obratio šef stručnog štaba tima s Grbavice Amar Osim.  

- Zadovoljni smo jer smo odradili ono što smo zacrtali. Tereni su bili blatnjavi, ali to je dio priče kad su pripreme u pitanju. Odradili smo sve treninge, igrači su izdržali sve napore - rekao je Osim.

Najtrofejniji bh. trener dotakao se i promjena u ekipi. 

- Imali smo više odlazaka nego dolazaka. Imali smo velik roster i poprilično skup, a veoma neučinkovit. Ne možemo sebi dozvoliti luksuz da imamo ekipu koja košta puno, a ne daje to što se od nje očekuje. Odlučili smo zato dati priliku igračima koji imaju kvalitetu i potencijal da ostvarimo naše ciljeve. Prijelazni rok zimi je težak. Imamo sada mlađe igrače koje želimo pokušati afirmirati - dodao je Osim. 

Akcenat je stavio na vezni red, koji su napustila trojica iskusnih nogometaša. No, Osim se ne pribojava omladinaca koji su ostali u klubu. 

- Imajući u vidu uloge omladinaca koji su tu ostali, često se na tim pozicijama dešavaju problemi. To može biti riskantno, ali ne mogu biti prorok ili kladioničar. Još se nismo odlučili po tim pitanju. Nećemo dovesti igrača koji nije bolji od ovih koji su tu. Šteta je ne dati šansu ovim mlađim momcima. Doveli smo neke igrače da pojačamo konkurenciju, a Zec je afirmiran samo će trebati malo vremena da se vrati u pravu formu. Mislim da će poprilično "dati ruke" - zaključio je Osim.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.