DOMAĆI NOGOMET

Čelik deklasirao GOŠK, Zrinjskom samo bod u Doboju kod Kaknja

Prije početka svih mečeva održana je minuta šutnje za Krešmira Bandića, golmana Širokog Brijega koji je nedavno preminuo

Avaz Sport

9.3.2019

Zenica: Čelik ostavrio uvjerljivu pobjedu protiv GOŠK-a - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Odigrane su prve četiri utakmice 22. kola Premijer lige BiH. Prije početka svih mečeva održana je minuta šutnje za Krešmira Bandića, golmana Širokog Brijega koji je nedavno preminuo.

U jednom od zanimljivijih mečeva Mladost je u Doboju kod Kaknja remizirala sa Zrinjskim odigravši meč bez golova 0:0.  

Mladost je u startu susreta imala dvije solidne prilike, no nije bilo promjene rezultata. U 8. minuti gosti iz Mostara imali su prvi ozbiljniji napad, ali na kraju izborili su samo korner. 

Minutu kasnije domaćini su imali dobar napad, ali nakon centaršuta Fanima uspio je Pezer izbaciti loptu u aut. U 12. minuti Zrinjski je imao dobar napad, ali su domaćini uspjeli izbaciti loptu u polje nakon centaršuta Kadušića. 

U 16. minuti Arežina je iz dobre pozicije šutirao preko gola Zrinjskog. U nastavku nije bilo uzbuđenja. U 33. minuti Stojkić je pokušao, ali nije bilo opasnosti pred golom Mladosti. Minutu kasnije pokušao je i Arežina, ali je njegov šut bio izblokiran i lopta je završila u korneru. Mreže su mirovale i do kraja prvog poluvremena. 

U 51. minuti, nakon odlične akcije Zrinjskog, Filipović je šutirao pravo u golmana Velića. Dvije minute kasnije Anđušić je fenomenalno šutirao s 25 metara, ali mu je Brkić još bolje odbranio. U 56. minuti Arežina je šutirao iz slobodnog udarca iskosa, ali je lopta otišla iznad gola. U 69. minuti Barišić je pokušao glavom nakon kornera, ali je ostalo 0:0. U 72. minuti Bojo je dobro šutirao, ali je lopta otišla  pored gola. U 78. minuti Anđušić je imao dobru šansu, ali je šutira iznad gola.  U 87. minuti Arežina je uputio solidan centaršut, ali odbrana Zrinjskog je otklonila opasnost. Minutu kasnije Bekić je imao veliku priliku nakon što je natrčao na ubačaj Stojkića s pet metara je promašio zicer i obje ekipe su se morale zadovoljiti samo bodom. 

Čelik je u Zenici na Bilinom polju deklasirao GOŠK iz Gabele rezultatom 3:1.

Čelik je na početku meča bio nešto opasniji, ali nije bilo pravih prilika. U 10. minuti Marin Jurina imao je priliku, ali je izostala završnica. U nastavku smo gledali skroman nogomet i bez većih uzbuđenja. U 23. minuti Čelik je došao do vodstva. Haris Dilaver je pogodio mrežu GOŠK-a i potvrdio da se nalazi u sjajnoj formi. Bitnu ulogu kod gola Čelika imao je Dušan Hodžić, koji je odlično istrčao kontru i dao dobar pas za strijelca Dilavera. Nakon pogotka, igra se ponovo smirila. U 43. minuti Kovačić je zaprijetio, ali nije bilo opasnosti po gol Čelika i na odmor se otišlo s minimalnim vodstvom domaćina. 

Čelik je u nastavku udvostručio prednost. Igrala se 60. minuta meča kada je Anel Dedić nakon sjajnog centaršuta s lijeve strane pogodio mrežu GOŠK-a za veliko oduševljenje domaćih navijača. Dvije minute kasnije Čelik stiže do novog gola. 

Dedić se sjajno snašao u gužvi i postigao svoj drugi pogodak na meču za visoko vodstvo Čelika od 3:0.  U 70. minuti Dilaver se nakon dobrog ubačaja Hodžića našao u prilici, no nije uspio pogoditi. Dvije minute kasnije GOŠK smanjuje vodstvo domaćina. Mujkić je postigao lijep pogodak za 3:1. Nakon primljenog gola, domaći igrači su se malo poigravali, no gosti iz Gabele nisu uspjeli kazniti neopreznost igrača Čelika. U 77.  minuti novu veliku priliku imali su gosti. Husić je bio sam pred golom, ali nije uspio zatresti mrežu Čelika.

Tuzla City je u gostima pobijedila Krupu rezultatom 2:0.

Krupa je na početku meča bila puno aktivnija u fazi napada, no gosti su prvi stigli do pogotka. Igrala se 19. minuta kada je mrežu domaćina zatresao Vojo Ubiparip.  U 26. minuti Arežina nije iskoristio nesporazum odbrane i njegov udarac bio je izblokiran. 

U 35. minuti Nurković je sjajno odbranio pokušaj Dujakovića. Minutu kasnije Tuzla City je udvostručila prednost. Ubiparip je nakon kornera ponovo bio strijelac i s tim rezultatom otišlo se na odmor. 

U nastavku je Krupa zaigrala mnogo bolje. Nurković je briljirao na golu domaćina, a Zlatković je uspio izbaciti loptu s gol-crte. Na drugoj strani Crnkić se našao sam pred Markovićem, no nije uspio pogoditi. U 66. minuti Milanović je zaprijetio na jednoj, Murga na drugoj strani, ali nije bilo promjene rezultata. Do kraja meča, gosti su sačuvali stečenu prednost i upisali nova tri boda. 

Radnik je u Bijeljini bilo bolji od Zvijezde 09 rezultatom 1:0.

Radnik je poveo u 22. minuti meča, kada je nakon odlične i sjajnog proigravanja Maksimovića šutirao Irfan Hadžić i postigao pogodak za 1:0. I u nastavku je Radnik bio mnogo bolja ekipa na terenu i na poluvrijeme otišao sa zasluženom prednošću. I u nastavku su domaćini bez problema čuvali prednost i na kraju slavili zasluženu pobjedu. 

Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.