ZENICA Čelik službeno predstavio novog trenera

Ozer: Cilj je napredak na prvenstvenoj tabeli

Turski strateg naredne dvije godine na Bilinom polju

D. J.
18.06.2019 13:18

Rukovodstvo zeničkog Čelika danas je organiziralo zvanično predstavljanje novog šefa stručnog štaba, turskog stratega Hasana Ozera.

Na samom početku razgovora s predstavnicima medija Ozer je istakao da je prvi cilj ekipe nastaviti napredak na prvenstvenoj tabeli.

- Vjerujem da imamo snagu za to, idemo korak po korak. Zadržali smo kostur ekipe, doveli ciljana pojačanja koji su mladi igrači i smatram da pravimo dobar tim – kaže Ozer.

Dodaje da je, nakon nekoliko zajedničkih treninga, već uradio plan za pripreme u Turskoj.

- Moramo riješiti još nekoliko sitnica u klubu i nakon toga ćemo objaviti kad se putuje za Bolu. Ostalo je još dovoljno vremena do početka nove sezone. Na pripremama ćemo vidjeti da li nam nedostaju eventualno neka pojačanja – rekao je Ozer. 

Njegovi će pomoćnici u ekipi Čelika biti Almir Seferović i Ibro Hodžić.

- Predsjednik kluba Ajdin Olgun rekao je da ću raditi s dvojicom pomoćnika iz BiH jer oni bolje poznaju ovdašnji mentalitet i igrače. Zadovoljan sam njihovim radom, ali vjerovatno ću dovesti još jednog pomoćnika iz Turske – rekao je na kraju Ozer i dodao da će na drugi dio priprema u turski grad Bolu putovati vjerovatno 28 igrača.

U toku sutrašnjeg dana bi se, prema informacijama s Bilinog polja, trebao riješiti status najboljeg strijelca "crno-crvenih" iz prethodne sezone, Harisa Dilavera.

Komentari

NA VRH