U SVOM STILU Trener Željezničara uoči Zvijezde 09

Osim: Neki igrači idu hafifni u Ugljevik, Pavić je haman za sveštenika

"Plavi" otputovali u Etno-selo "Stanišići"

J. A. / Avaz Sport
28.02.2020 12:33

Amar Osim: Prilika za pobjedu

Foto: Damir Hajdarbašić, www.fkz.ba

Željezničar će u okviru 21. kola Premijer lige BiH gostovati kod Zvijezde 09, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj se obratio šef struke "Plavih" Amar Osim.

U uvodu konferencije, Amar Osim odgovorio je na pitanje u vezi s bolesnim fudbalerima. 

– Imamo bolesnih igrača. Neki su bolesni čitavu heftu, neke vodimo iako su hafifni. Da li će se neki razboljeti još ili će se neki osjećati bolje do sutra, to ne znam. Ali, tendencija, ne vjerujem da je baš pozitivna. Vodimo na put sve što imamo zdravo. Ide i junior koji je jučer potpisao ugovor. Imamo dva povrijeđena, imamo dva koja su totalno u autu, karantinu maltene i imamo jednog koji nema pravo i jedan koji je rekonvalescent. I to je to. Svi ostali idu.

Jučer sam se čuo sa Zildžovićem. Rekao je da ima dosta igrača bolesnih. Htjeli su da odgodimo utakmicu, to nama uopće ne bi smetalo, ali nema prostora s obzirom na kalendar. Igra se kup u srijedu, a onda naredni vikend posljednje kolo prvog dijela prvenstva, tako da je nemoguće završiti do tada. Tako da nema termina i moramo igrati sutra. S kakvim igračima, vidjet ćemo - kazao je Osim. 

Štilić nije trenirao

Ističe kako Semir Štilić nije trenirao tri dana, ali da će putovati s ekipom u Ugljevik.

– Nije Štilić trenirao tri dana, ali ćemo ga povesti. Jovanović nije trenirao i nećemo ga povesti. Alispahić ne trenira nikako, povest ćemo ga za klupe, Pavić je loš, loš baš loš. Nismo ga vidjeli pet dana već. Imamo u busu još tri, četiri koja su lohotna, dva trenera, doktor. Tako… Šta će do sutra biti, ne znam stvarno - rekao je Osim.

Kako se ko probudi

Trener "Plavih" potom je govorio o samoj utakmici.

– Cilj je uvijek pobjeda, s kim god da igramo. Uvijek igraš da pobijediš, pa tako i sutra. Definitivno je utakmica u kojoj ćemo imati priliku da pobijedimo nekoga poslije par mjeseci. Od novembra nismo pobijedili nekoga. Svako osvajanje bodova donosi dodatno samopouzdanje i neki dodatni impuls. Ne razmišljamo uopće o utakmici u srijedu, bez obzira što nas očekuje teži protivnik.

Gledali smo kako da se skupimo za sutra, a o srijedi ćemo razmišljati poslije sutra. Tri mjeseca smo odmarali. Iskreno, uopšte ne razmišljamo o tome. Svašta može biti nekome, ali mi razmišljamo kako ćemo večeras na trening. Trebali smo trenirati ovdje, ali je snijeg, pa ćemo trenirati tamo. Sutra kako se ko probudi, i o bilo kakvim kalkulacijama ćemo razmišljati poslije utakmice. Daj bože da imamo prostora za kalkulaciju, ali kako sada stvari stoje - poručio je Osim.

Ekipa Željezničara otputovala je u Etno-selo "Stanišići", gdje će boraviti i trenirati. Utakmica se igra u subotu u Ugljeviku s početkom od 14:30 sati. 

Komentari

NA VRH