ODLUKE Ne treba se niko zanositi da su odluke iz RS došle zbog bilo koga drugog

Borac je dobio ono što treba, a drugima "kako je pao grah"

Ni Kup se nije smio igrati da ne bi bili ugroženi Banjalučani

N. Demirović / Avaz.ba

U Banjoj Luci traljaju ruke

Foto: Arhiv


Jedni bljuju vatru, drugi su zadovoljni. Premijer liga Bosne i Hercegovine, kako je to "Avaz" objavio još 14. marta, sada je potvrđeno, neće biti okončana.

Sarajevo je prvak, u Evropu će Željezničar, Zrinjski i Borac, a u niži rang Čelik i Zvijezda 09. Odigrana su dva kruga takmičenja, svako sa svakim po dva puta i s tog aspekta, može se reći kako je bar taj dio ispunjen i kako sve izgleda regularno.

Odluka Takmičarske komisije Nogometnog saveza BiH još čeka potvrdu Izvršnog odbora koja će stići jako brzo i tu je kraj. Još jedan sezona je zvanično okončana.

Poslije svega, ukazat će se neki lakomisleni Ermin Zec, prozvati komšije kako bi se dodvorio navijačima, a ustvari samo pokazati kako uopće ne razumije šta se događa i kako je primjera radi Željezničar, za koji "povremeno" igra upravo Zec, ostao bez prilike da osvoji trofej, a bio je u borbi na dva fronta.

 
 • Bilo jasno kako će se stvari odvijati

  Bilo jasno kako će se stvari odvijati

  Foto: Printscreen


Zašto ne reći otvoreno, niko ništa nije pitao ni Sarajevo, ni Željezničar, a ni Tuzla City, čiji predsjednik Azrmir Husić ne može da vjeruje šta se desilo. Bod je bio iza Borca, ali sve što je uložio u sezonu, uzaludno je. U kompletnoj situaciji nikako nije bitno to što je Sarajevo prvak, imaju najviše bodova i niko im ne može osporiti pravo da se raduju.

Sa druge strane, dužnost nam je jednačinu predstaviti na pravi način. Borac je četvrti, a to mjesto garantirao im je samo prekid prvenstva. Posebno, treba govoriti o činjenici da se moglo desiti da ta četvrta pozicija i ne znači plasman u Evropu, jer su u polufinalu Kupa BiH, četiri kluba iz FBiH. Da je Široki Brijeg osvojio Kup, Borac ni s četvrtog mjesta ne bi mogao u Evropu. Zato je bilo ključno da se ništa ne igra, pa ni taj Kup BiH, ni slučajno. A Kup se mogao igrati, i kao što smo dobili prvaka, mogli smo dobiti i osvajača tog trofeja, kroz utakmice u FBiH.

U najkraćem poruka onima poputa Zeca, da ih je sve pobijedio Borac. Uzeli su ono što mogu, na način koji mogu. Uz njih je neko profitirao, a neko nije, ali ne treba se uopće zanositi da su iz RS opstruirali nastavak Premijer lige BiH i pomislili na bilo koga osim na sebe. Uzeli li su šta mogu, a drugima, "kako je pao grah".

 • Odluka takmičarske komisije

  Odluka takmičarske komisije

  Foto: Printscreen


 • Odluka takmičarske komisije

  Odluka takmičarske komisije

  Foto: Printscreen


Više o temi Premijer liga

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na