EVROPSKA LIGA

Hadžić: Najteži par kojeg smo mogli dobiti

Koordinator sportskog segmenta FK Sarajevo prokomentarisao žrijeb

Emir Hadžić. ARHIV

Piše: A. V. / Sport Avaz

1.9.2020

Današnji žrijeb je odlučio kako će protivnik Sarajeva u trećem pretkolu Evropske lige biti pobjednik duela Astana/Budućnost.

Žrijeb je prokomentarisao i koordinator sportskog segmenta bordo kluba Emir Hadžić, koji kaže kako nije moglo proći gore po njegov tim.

- Možda i najteži par kojeg smo mogli dobiti. Ipak, mi smo u ove dvije evropske utakmice pokazali jedan kvalitet i sigurno da poslije ove dvije utakmice samopouzdanje igrača na evropskoj sceni je veće. Mislim da uz dobar pristup i igru kakvu smo prikazali do sada možemo igrati sa bilo kojom ekipom. Samim prolaskom u treće pretkolo znali smo da nas očekuje jedna teška utakmica", rekao je Hadžić i dodao:

Kada govorimo o Budućnosti, to je ekipa koja koja je godinama u vrhu crnogorskog fudbala, sa druge strane Astana je ekipa koja je čest učesnik grupnih faza evropskih takmičenja i definitvno obje ekipe posjeduju određeni kvalitet. Sigurno da neće biti lagano, ali pokazali smo da imamo izuzetno kvalitetnu ekipu i mislim da na domaćem terenu možemo igrati sa bilo kojom ekipom, tako da očekujem prolaz.

Sarajevo će u trećem pretkolu imati status nosioca, a susret će se igrati 24. septembra.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.