BORDO TIM UBJEDLJIV

Marinović: Naravno da u Kupu BiH imamo najviše ambicije

Sarajevo u gostima savladalo Radnički iz Lukavca i plasiralo se u osminu finala

Marinović:. ARHIV

Piše: A. V.

13.10.2020

Sarajevo je danas u zaostalom susretu 1/16 finala Kupa Bosne i Hercegovine slavilo kao gost protiv Radničkog iz Lukavca rezultatom 0:4.

Zadovoljan nakon meča mogao je biti trener Sarajeva Vinko Marinović, koji je istakao kako njegov tim ima najviše ambicije u ovom takmičenju.

- S ovom utakmicom smo uši u dio gdje ćemo imati još šest utakmica u mjesecu. Ovo nam je bila prva utakmica, a naravno da u Kupu imamo maksimalne ambicije. Dobili smo, a ono što je najvažnije je da smo svi zdravi i da se možemo spremati za prvenstvo - rekao je Marinović, a potom se dotakao utakmice protiv Širokog Brijega. 

- Svaka utakmica je teška, u našoj ligi nema lakih utakmica, takva će biti i sa Širokim Brijegom. Čeka nas protivnik koji je uvijek kvalitetan, ali i mi se spremamo, imat ćemo širi izbor igrača, vratit će nam se igrači iz reprezentacije i imamo tri-četiri dana da se spremimo za utakmicu.

Marinović je danas pružio šansu i mlađim fudbalerima.

- Pružili smo šansu i mlađim igračima. Kada god imamo priliku da im damo, dat ćemo je. Imamo kvalitetnih igrača iz Akademije, polako im dajemo priliku i sigurno da je i za njih velika stvar da igraju ovakve utakmice i da skupljaju iskustvo - završio je Marinović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.