PREMIJER LIGA

Sarajevo demantiralo Osima: Željo je tražio da se derbi igra danas

Nakon što se prvi strateg s tima s Grbavice ponovo požalio na raspored

N. D.

Osim: Ima li tačne informacije

Foto: FK Željezničar


Neko vrijeme trener Željezničara Amar Osim nezadovoljan je zgusnutim rasporedom njegovog tima, a večeras je rekao kako Sarajevo nije htjelo igrati kada se prvobitno planiralo. Odmah je stigla reakcija s Koševa u kojoj se kaže da je upravo Željezničar tražio da se vječiti derbi igra danas. Iz Sarajeva su za to ponudili dokumente.

Sarajevo je objavilo dopis u kojem jasno stoji da klub s Grbavite predlaže da se susret 6. kola igra 4. novembra.

- Povodom obraćanja šefa stručnog štaba FK Željezničar, Amara Osima, na večerašnjoj press konferenciji nakon odigranog susreta 9. kola m:tel Premijer lige BiH u vezi sa terminom odigranog susreta, te insinuacijama o namještanju takmičenja, FK Sarajevo obavještava navijače i javnost da je večerašnji termin odigravanja susreta predložen upravo od strane gostujućeg tima.

Naime, FK Željezničar je 7. oktobra uputio molbu NS/FS BiH u vezi sa zamjenom termina utakmica 9. kola (planiranog za 28.10.) i 1/8 finala Kupa (04.11.).  Fudbalski klub Sarajevo se najiskrenije nada da će se FK Željezničar u budućnosti ponašati sportski, fer i korektno, te da će prestati sa iznošenjem netačnih navoda u medijima, napisali su iz Sarajeva.

  • Dopis FK željezničar

    Dopis FK željezničar

    Foto: FK Sarajevo


  • Sarajevo objavilo dva dokumenta

    Sarajevo objavilo dva dokumenta

    Foto: FK Sarajevo


NA VRH

Podijeli članak na