PREMIJER LIGA

Od čega je Nogometni savez suspendovao Borac, ponovo varanje bh. javnosti

Banjalučani tek za više od dva mjeseca imaju utakmice

Lučić: Klub mu ostao dužan. Arhiv

Piše: N. Demirović

22.12.2020

Fudbalski klub Borac zaradio je navodnu suspenziju zbog neizmirenih dugovanja bivšem golmanu Mladenu Lučiću. Dužni su 36.700 KM, a oko ovoga su već i ranije bilo peripetija. Naime, Banjalučani su morali novac isplaiti do 5. decembra, ali je tada, suprotno onome što se događalo drugim klubovima, rok pomjeren na 21. decembar.

Ustvari radi se o prijetnji suspenzijom 5. decembra i sadašnjoj navodnoj suspenziji. Borac je već 6. decembra imao domaću utakmicu protiv Sarajeva i bez izmirenja duga nije mogao igrati, ali se desilo čudo koje ranije nisu mogli doživjeti drugi premijerligaški klubovi.

Sve je pomjereno na rok kada suspenzija ništa ne znači. Borac je suspendovan za utakmice Premijer lige i Kupa BiH, pa je više nego jasno da imaju više od dva mjeseca vremena. Naša takmičenja se ne igraju do kraja februara i suspenzija u ovom trenutku je samo novo mazanje očiju.

Umjesto da je neko smijenjen ili da je bar objašnjeno kako je klub iz Banje Luke uspio doći do odgađanja suspenzije početkom ovog mjeseca, stigla je nova "priča za malu djecu". Borac će imati dva mjeseca nove mogućnosti nagodbe sa Lučićem (već su se bili nagodili o isplati na rate).

Kako stvari izgledaju, možda pred početak nastavka sezone stigne i nova odgoda.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.