PECARA

Široki Brijeg počeo pripreme: Generalna proba na Grbavici

Sutra prvi trening. NK Široki Brijeg

Piše: G. Šumar

11.1.2021

Liječničkim pregledima počele su zimske pripreme NK Široki Brijeg, a nakon prozivke raspoloživog igračkog kadra i upoznavanja s detaljnim planom priprema šef stručnog štaba Toni Karačić, sutra će odradit prve treninge.

Ljubuški prvi sparing partner

- Uvodni i završni dio priprema za proljetni dio sezone bit će odrađeni u klupskom kampu "Musa-Karačić" na Blatu. Dio priprema predviđen za regeneraciju, ako bude povoljna epidemiološka situacija, ekipa s Pecare odradit će u Makarskoj u razdoblju od 4. do 12. februara 2021. godine, saopćeno je iz NK Široki Brijeg

Tokom zimskih priprema dogovoreno je odigravanje šest kontrolnih utakmica.

- U prvim dvjema pripremnim utakmicama za protivnike ćemo imati naše susjede, federalnog drugoligaša Ljubuški i federalnog prvoligaša Posušje. Aktualni jesenju prvaci u 2. ligi FBiH - grupa Jug, prvi će testirati ekipu Tonija Karačića 23. januara 2021. godine u klupskom kampu "Musa-Karačić". S druge strane, sedmicu dana kasnije odmjerit ćemo snage s aktualnim jesenskim prvacima u 1. ligi FBiH, a mjesto odigravanja bit će naknadno određeno, ističu na Pecari.

Prvi dio priprema Širokobriježani će završiti pripremnom utakmicom protiv federalnog prvoligaša GOŠK Gabela (3. februar - TK "Musa-Karačić"). Tokom boravka u Makarskoj ekipa Tonija Karačića odigrat će pripremnu utakmicu protiv hrvatskog trećeligaša Splita, 6. februara u Parku mladeži u Splitu.

- Po povratku u Široki Brijeg dogovorena je utakmica protiv Tuzla Cityija, koja će biti odigrana 13. februara u klupskom kampu "Musa-Karačić" ili Pecari, te glavna provjera protiv Željezničara. Ista će biti odigrana sedmicu kasnije na Grbavici. U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika mjesto odigravanja bit će promijenjeno, potvrđeno je iz NK Široki Brijeg.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.