PREMIJER LIGA BIH

Karačić: Borac cijenimo, ali ih se ne bojimo

Trener Širokog Brijega pred gostovanje u Banjoj Luci

Karačić i Musa. JABUKA.TV

A. Vatreš

23.4.2021

Ekipu NK Široki Brijeg u nedjelju u 19 sati na Gradskom stadionu u Banjoj Luci očekuje derbi 27. kola m:tel Premijer lige BiH protiv zahuktalog FK Borac.

Naime, tim iz Platonove ovu utakmicu dočekuje s osam pobjeda u nizu, dok momčad s Pecare ne zna za pobjedu u posljednje tri utakmice.

- Treba biti optimističan pred ovaj derbi. Mi jesmo u krizi rezultata, ali naše prezentacije me drže pozitivnim. Niko nas nije nadigrao. Igramo dobro, a ne osvajamo bodove - izjavio je trener Toni Karačić na konferenciji za novinare.

U derbiju u Banjoj Luci očekuje hrabru igru i veliku borbu svoje momčadi za bod(ove) protiv direktnog konkurenta u vrhu.

- Igramo protiv direktnog protivnika u borbi za nastup u Evropi. Koliko je teško nama, tako će biti i njima. Zapravo, bit će borba do samoga kraja. Očekuje nas teška utakmica, ali idemo se potući i pokazati naš karakter - dodao je Karačić.

I kapiten Božo Musa ističe kako je svaka sljedeća utakmica od velikoga značaja.

- Ne možemo biti zadovoljni jednim bodom iz posljednje tri utakmice. Momčad dobro radi i motiva sigurno neće nedostajati. Imali smo zajedničke razgovore. Znamo da nas očekuje neugodan i motiviran protivnik, ali isto tako znamo da do kraja nema laganih utakmica. Spremni smo za borbu - istakao je Musa.

Na pitanje novinara kapiten se osvrnuo i na nekadašnjeg dugogodišnjeg kapitena Dinu Ćorića koji će prvi put nastupiti protiv momčadi s Pecare.

- O Dini ne treba trošiti riječi. On je dijete našeg kluba i njegove kvalitete su nam poznate. Ipak, Borac nije samo Dino Ćorić, imaju dosta kvalitetnih pojedinaca, ali možemo s njima igrati i nadigravati se - dodao je Musa.

Za derbi u Banjoj Luci ne konkuriraju kartonirani Zvonimir Begić i Tomislav Čuljak te povrijeđeni Teo Herceg pa će sigurno biti promjena u momčadi.

- Imamo još dva treninga. Istina, nemamo veliku širinu, ali nije nam takva situacija prvi put. Svi momci izgaraju na treninzima i spremni su odgovoriti na naše zadatke. Borac cijenimo, ali ih se ne bojimo - poručio je Karačić.

Nedjeljni derbi sudit će Adis Mulahasanović iz Sarajeva, a isti direktno prenosi Arena Sport TV.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.