PREMIJER LIGA BIH

Velež završio prvi veliki kadrovski posao

Sigurni golman produžio ugovor na dvije godine

Bogdanović: Branio na 14 utakmica ove sezone. FK Velež

E. Ćosić

26.5.2021

Fudbalski klub Velež iza sebe ima odličnu sezonu i za vikend će izabranici Feđe Dudića pokušati okončati sezonu na pravi način i izboriti historijski plasman u Evropa ligu. 

"Rođeni" imaju sve u svojim rukama i bilo bi pravo čudo da na kraju ostanu bez plasmana u evropske kvalifikacije. Kako bilo, Velež je krenuo u sastavljanju ekipa za predstojeće izazove, a danas je pao i prvi dogovor o produžetku saradnje. Tako će "Rođeni" i u narednom periodu između stativa imati Slavišu Bogdanovića (27). Sjajni golman je danas produžio ugovor na još dvije godine, što je klub potvrdio na svojoj Facebook stranici. 

- Drago mi je da sam uspio pokazati svoj kvalitet, a nastavak saradnje na obostrano zadovoljstvo je nagrada za uloženi trud i strpljenje. Ipak, sada je najvažnije da u nedjelju završimo sezonu na najbolji mogući način, te izborimo plasman u evropska takmičenja, što je zaista veliki uspjeh - rekao je Bogdanović za zvaničnu stranicu kluba u koji je stigao u januaru 2019. godine.


Bogdanović je karijeru započeo u Leotaru iz Trebinja, a većinu karijere je proveo u Srbiji gdje je za Rad, Spartak, BSK, Radnik i Smederevo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.