PREMIJER LIGA

Održan sastanak pet klubova: Izvršiti reformu suđenja i preispitati ugovor s generalnim sponzorom

Pozvali i druge klubove da im se priključe

N. Demirović

Premijer liga: Klubovi ponovo ukazali na probleme

Foto: ILUSTRACIJA


Jutros je održan sastanak čelnih ljudi pet premijerligaških klubova. Sarajevo, Velež, Željezničar, Sloboda i Tuzla City donijeli su zaključke, a jedan od njih je i poziv ostalim klubovima da im se priključe u inicijativi za formiranje udruženja klubova, ali i u dijalogu sa Nogometnim savezom BiH.

Klubovi su, kako saznajemo, svoj pokret nazvali 4R, što znači reforma, ravnopravnost, razvoj i regularnost fudbalskog takmičenja u BiH. 

Pet klubova je ponovo pozvalo NS BiH na otvoren i transparentan dijalog putem sastanka s ciljem formiranja udruženja premijerligaša BiH.

Klubovi su zatražili i podršku javnosti u formiranju udruženja premijerligaša, a traže i da se ukine praksa kažnjavanja tzv. verbalnog dijaloga, da se u što kraćem mogućem roku izvrši reforma sistema suđenja u Premijer ligi i nadzora nad radom sudija, da medijima i klubovima budu dostavljeni snimci sa svih kamera sa kojima se snimaju utakmice, ali da se preispitaju ugovor s generalnim sponzorom Premijer lige koji je, kako kažu, evidentno štetan za klubove. 

Više o temi Sarajevo

NA VRH

Podijeli članak na