BRIJEŠĆE 2021

I ove godine malonogometni turnir

Jedan od najkvalitetnijih i najcjenjenijih malonogometnih turnira u Kantonu Sarajevo i šire počinje 31. jula

E. Ć.

Organizatori pripremili nagrade za najbolje

Foto: Udruženje Dijamanti


Riječ je o jednom od najkvalitetnijih i najcjenjenijih malonogometnih turnira u Kantonu Sarajevo i šire.

Počinje 31. jula, a snage na terenu odmjerit će ekipe iz cijele BiH, a one najbolje očekuju vrijedne nagrade u ukupnom iznosu od 8.300 KM. Pobjednici turnira dobit će 5.000 KM, drugoplasirani 2.000 KM, a trećeplasirani 1.000 KM.

Dio nagradnog fonda ide i za najbolje igrače i strijelce.

Organizatori turnira priredit će i mnoštvo popratnih sadržaja, a između ostalog, i aukciju dresova naših svjetskih fudbaskih asova.

Cilj organizatora, kao i svih prijatelja turnira, jeste da Malonogometni turnir Briješće, u narednim godinama postane najkvaliteniji u državi. Od ove godine u organizaciji sa već uhodanom ekipom “Dijamanata” je i proslavljeni futsal reprezentativac Anel Radmilović, koji će svojim iskustvom zasigurno pomoći na tom putu.

Kako učestvovati

Prijave i uplate za turnir možete ostvariti putem FB stranice “Udruženje Dijamanti” ili na brojeve telefona + 387 62 823 824 i + 387 61 915 068 do 29. jula. Uplata po ekipi iznosi 200 KM, a sve ostale informacije u vezi turnira bit će dostupne na našoj oficijelnoj FB stranici.

Žrijeb parova bit će upriličen u petak 30. jula u 19 sati, u prostorijama Osnovne škole “Behaudin Selmanović.

Pravila

Igra se po futsal pravilima (4 + 1), maksimalan broj igrača koje svaka ekipa može prijaviti je 12, od kojih 2 mogu biti profesionalna igrača, uključujući i golmana.

I ove godine, pokrovitelji Općina Novi Grad i Grad Sarajevo, najzaslužniji su za održavanje 4. Malonogometnog noćnog turnira "Briješće 2021"

  • Turnir starta 31. jula

    Turnir starta 31. jula

    Foto: Udruženje Dijamanti


Više o temi sarajevo

NA VRH

Podijeli članak na