PREMIJER LIGA BIH

Duel starih rivala na Pecari završen najnepopularnijim rezultatom

Široki Brijeg i Željezničar odigrali bez golova

Detalj s Pecare. FK Željezničar

E. Ćosić

12.9.2021

U jednom od derbija 8. kola Premijer lige BiH Široki Brijeg i Željezničar su odigrali utakmicu bez golova. Iako je na Pecari viđeno nekoliko izglednih prilika, na kraju se mreže nisu tresle i završeno je rezultatom 0:0.

Prvu pravu priliku bilježimo u 21. minuti kada je Petar Bojo pokušao uposliti Mustafu Mujezinovića, koji bi bio u mat poziciji, ali defanzivac Širokog se ispriječio dodavanju veznjaka Željezničara.

U 30. minuti sjajan potez Luke Juričića, loptu je na grudi prihvatio Sedad Subaši koji šutira iz voleja, ali Dario Miškić brani svoj gol. Tri minute kasnije uzbuđenje pred golom gostiju iz Sarajeva. Ivan Paponja je bio u dobroj prilici, šutirao je, ali se u blok bacio bespoštedni Aleksandar Kosorić.

U 36. minuti Miškić ponovo sjajno brani. Lopta se nakon bloka odbila do Nedima Mekića, a ovaj sa nekih desetak metara šutirao, međutim ponovo se istakao golman Širokobriježana. Tonći Mujan je u finišu prvog dijela zaprijetio na gol Željezničara, ali nije bio precizan.

U drugom poluvremenu je bilo nešto manje prilika. Sjajni Miškić je početkom druge dionice zaustavio jedan udarac Boje. Božo Musa je u jednoj prilici u posljednji čas izblokirao Juričića. U posljednim trenucima meča Širokobriježani su imali izgledan slobodan udarac, lopta je prozujala pored gola nakon centaršuta Jovana Blagaića. 

Na kraju 0:0. Željezničar u narednom kolu dočekuje Velež, dok će Široki gostovati Borcu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.