TRENER VELEŽA

Dudić: Težak raspored, ostali smo bez Ovčine i Brandaa

Njegovi izabranici danas poraženi od Zrinjskog, a već u subotu gostuju Željezničaru

Dudić: Čestitao Zrinjskom na pobjedi. FENA

E. Ćosić

15.9.2021

Fudbaleri Veleža danas su izgubili u mostarskom derbiju od Zrinjskog rezultatom 2:1, a drugi gol "Plemići" su postigli u finišu meča. Nemanja Bilbija je u 86. minuti pogodio i tako donio tri boda svom timu.

I pored poraza danas, trener Veleža Feđa Dudić zadobio je dodatne glavobolje. Prije početka obraćanja medijima, Dudić je čestitao Zrinjskom na pobjedi, a onda istakao da je ostao bez Brandaa i Harisa Ovčine. 

- Čestitam Zrinjskom. Svi golovi su pali kao plod grešaka. Sredinom prvog poluvremena smo nekako izgubili igru. Zrinjski je poveo, ali vratili smo se na vrijeme. I drugo poluvrijeme kada je slutilo da će biti remi, ne otklonimo jednu situaciju, Bilbija iskoristi, rekao je Dudić te dodao:

- Trebali smo na vrijeme reagovati nakon povrede Brandaa. Nastavljena je utakmica, bio je faul i zbog prekida primimo gol, opet pogrešno postavljanje nakon prekida.Ostali smo bez Brandaa. On neće igrati na Grbavici, baš kao i Ovčina koji ima kartone. 

"Rođeni" su danas igrali meč sa Zrinjskim, a već u subotu ih očekuje gostovanje Željezničaru. Susret na Grbavici igra se sa početkom od 17 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.