NAVODNO IZBJEGNUT SUKOB

"Manijaci" tokom susreta Željezničara i Tuzla Cityja poslali poruku "Lešinarima"

Kako piše portal "Balkanski navijači", navijači "Plavih" danas su trebali imati sukob sa navijačima iz Banje Luke

M. K.

Navijači "Plavih" na današnjem meču

Foto: Printscreen


Na utakmici između Željezničara i Tuzla Cityja (2:1) dosta pažnje skrenula je parola navijača Želje, popularnih "Manijaka" na južnoj tribini.

Na njoj je pisalo:

"Na tribini glume ubice dok okreću buseve, auta i kombije nasred ulice… Curice su ipak samo curice", a smatra se da je upućena najvatrenijim navijačima Borca, grupi poznatijoj kao "Lešinari".

Kako piše portal "Balkanski navijači", navijači "Plavih" danas su trebali imati sukob s navijačima iz Banje Luke s kojim su "zakazali" tuču, ali se "Lešinari" nisu pojavili".

"Prema informacijama iz naših izvora, "Manijaci" su organizovali dobru akciju i njih oko 100 se zaputilo u Jajce kako bi dočekali stotinjak "Lešinara" koji su krenuli iz Banja Luke na gostovanje u Trebinje, gdje je danas Borac igrao protiv Leotara. "Lešinari" su primjetili Manijake na nekih 200 metara ispred sebe i zaustavili autobuse. Kada su "Manijaci" krenuli da se približavaju, "Lešinari" su htjeli da izbjegnu sukob, vratili su se u autobuse i krenuli nazad u Banja Luku", piše pomenuti portal.

Osim toga, pojedine navijačke grupe na društvenim mrežama pišu kako je policija spriječila mogući sukob.

Više o temi Manijaci

NA VRH

Podijeli članak na