NAVODNO IZBJEGNUT SUKOB

"Manijaci" tokom susreta Željezničara i Tuzla Cityja poslali poruku "Lešinarima"

Kako piše portal "Balkanski navijači", navijači "Plavih" danas su trebali imati sukob sa navijačima iz Banje Luke

Navijači "Plavih" na današnjem meču. Printscreen

M. K.

16.10.2021

Na utakmici između Željezničara i Tuzla Cityja (2:1) dosta pažnje skrenula je parola navijača Želje, popularnih "Manijaka" na južnoj tribini.

Na njoj je pisalo:

"Na tribini glume ubice dok okreću buseve, auta i kombije nasred ulice… Curice su ipak samo curice", a smatra se da je upućena najvatrenijim navijačima Borca, grupi poznatijoj kao "Lešinari".

Kako piše portal "Balkanski navijači", navijači "Plavih" danas su trebali imati sukob s navijačima iz Banje Luke s kojim su "zakazali" tuču, ali se "Lešinari" nisu pojavili".

"Prema informacijama iz naših izvora, "Manijaci" su organizovali dobru akciju i njih oko 100 se zaputilo u Jajce kako bi dočekali stotinjak "Lešinara" koji su krenuli iz Banja Luke na gostovanje u Trebinje, gdje je danas Borac igrao protiv Leotara. "Lešinari" su primjetili Manijake na nekih 200 metara ispred sebe i zaustavili autobuse. Kada su "Manijaci" krenuli da se približavaju, "Lešinari" su htjeli da izbjegnu sukob, vratili su se u autobuse i krenuli nazad u Banja Luku", piše pomenuti portal.

Osim toga, pojedine navijačke grupe na društvenim mrežama pišu kako je policija spriječila mogući sukob.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.