VEZNJAK SARAJEVA

Bodul o potezu na Pecari: Nisam mogao to savladati u sebi, psovali su mi majku

"Desetka" tima sa Koševa preuzela krivicu za poraz na sebe

Bodul: Bilo jače od njega. arhiv

E. Ćosić

28.11.2021

Široki Brijeg je danas u okviru 18. kola Premijer lige BiH nakon preokreta savladao Sarajevo, a jedan od detalja koji su obilježili meč na Pecari je isključenje Darka Bodula, fudbalera tima sa Koševa.

Naime, u 55. minuti došlo je do varnica na terenu, a tom prilikom je Bodul ošamario Božu Vukoju, nakon čega je ofanzivac Sarajeva dobio direktan crveni karton. Tako je Bodul ostavio saigrače na cjedilu, koji nisu uspjeli izvući pozitivan rezultat.

Bodul se nakon utakmice oglasio na Instagramu, te preuzeo na sebe krivicu za ovaj poraz.

- Ovom prilikom želio bih se oglasiti povodom nemilih događaja na današnjoj utakmici. Ali prvo bih čestitao mojim saigračima koji su na užasnom terenu ostavili srce i odigrali borbeno. Momci, kapa do poda, napisao je Bodul, te se osvrnuo na događaj sa Pecare:

- Sada bih se osvrnuo na događaj koji je prethodio mom isključenju. Naime, tokom cijelog susreta suđenje je bilo ispod svakog nivoa. Nakon očiglednog starta sa leđa, koji bi se svugdje okarakterisao faulom za žuti karton, dosuđen je samo faul. Nakon mog negodovanja igrači Širokog krenuli su put meme i pri tome uputili psovke majke što nisam mogao da savladam u sebi i reagovao sam kako sam reagovao. Znam da to nije profesionalno i da sam svoj klub ostavio na cjedilu, ali ovo je bilo nešto jače od mene. Samo Sarajevo - poručio je Bodul.

Objava Bodula na Instagramu. screenshot

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.