TUŠANJ

Mladen Žižović za "Avaz": Plan je da probamo napraviti iskorak

Sigurno da ćemo biti tvrd orah svakome, poručio trener Slobode

Žižović: Generalka 19. februara protiv Radnika iz Bijeljine. FK SLOBODA TUZLA

Piše: A. Vatreš

12.1.2022

Pripreme tuzlanske Slobode za proljetni dio sezone počet će u petak.

- Plan je da počnemo 14. januara prozivkom u 12 sati – rekao je trener Slobode Mladen Žižović za "Dnevni avaz", a potom otkrio raspored pripremnih utakmica.

Odlasci i dolasci

- Imamo 25. januara Sim Bau, trebali bi taj mjesec otići u Medulin. Nakon toga, 12. februara igramo s Bratstvom iz Gračanice, a generalka je 19. februara protiv Radnika iz Bijeljine.

Žižović nam je potvrdio kako će na Tušnju biti odlazaka, ali i dolazaka.

- Vjerovatno da, ali nećemo puno rotirati. Bit će dva-tri odlaska i nadam se dva-tri kvalitetna dolaska. Vidjet ćemo, ima vremena do još nekih odluka – istakao je Žižović.

„Crveno-crni“ su proljetni dio sezone okončali na sedmom mjestu s 24 osvojena boda, što je šest manje od trećeg mjesta koje vodi u Evropu.

- Mi imamo maksimalne ambicije, da probamo ove sezone da napravimo neki iskorak. Sigurno da ćemo biti tvrd orah svakome. Pokušat ćemo sve što je u našoj moći i vidjet ćemo gdje će nas to dovesti. U fudbalu, pa i u sportu nema garancija, tako da to ide aplituda gore-dolje. Mi smo većim dijelom prvenstva bili u gornjem dijelu tabele. Mislim da smo kvalitetno igrali, nadam se da ćemo tako i nastaviti – smatra trener Slobode.

Momci željni rada

Njegovom timu predstoji i nastavak takmičenja u Kupu BiH, gdje su priredili senzaciju i izbacili trenutnog lidera Zrinjski.

- Mislim da je to jedna od naših najvećih pobjeda u jesenjem dijelu. Otvoreno je sve, igraju se dvije utakmice. Ove sezone je to malo promijenjeno u četvrtfinalu. Izuzimajući Zrinjski, koji je ispao, sve ostale ekipe od drugog do osmog mjesta su podjednake, s nekim nijansama, tako da je sve moguće. Mi nemamo neki veliki i poseban imperativ, ali momci su željni rada i rezultata – zaključio je Žižović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.