GRBAVICA

Ševkija Resić za "Avaz": Idemo na pobjedu protiv Sarajeva

Kada vas zove klub kao Željo, jednostavno ne možete odbiti, rekao novi igrač "Plavih"

Resić: Debitirao protiv Veleža. FK ŽELJEZNIČAR

Piše: A. Vatreš

1.3.2022

Jedno od novih imena koje je ove zime stiglo na Grbavicu je Ševkija Resić (22).

Bivši mladi reprezentativac naše zemlje došao je u redove Željezničara na probu, a nakon što je zadovoljio ukus Edisa Mulalića dobio je ugovor.

Zadovoljni igrom

- Drago mi je što sam došao tu, što sam se nametnuo. Dobio sam priliku i iskoristio je – kazao je Resić za “Dnevni avaz”.

Proteklu polusezonu Resić je nastupao za federalnog prvoligaša Sim Bau, a osim Željezničara imao je ponudu Igmana iz Konjica. Međutim, presudilo je igranje u Premijer ligi.

- Naravno, to je bilo broj jedan. S druge strane, kada vas zove klub kao Željo, jednostavno ne možete odbiti – istakao je Resić.

Resić je debi za “Plave” imao prošle sedmice u Mostaru protiv Veleža, gdje je njegov tim unatoč dobroj igri poražen s 2:0.

- Mi smo zadovoljni kako smo odigrali, pogotovo prvo poluvrijeme, gdje smo stajali jako dobro, ali nismo iskoristili neke prilike koje smo imali, nismo krunisali tu dobru igru. Primili smo dva gola iz dva prekida. Velež je to čekao i iskoristio – kazao je Resić.

Visoki ciljevi

Naredni ispit za “Plave” je u subotu protiv gradskog rivala Sarajeva na Grbavici. Taj meč bit će poseban za Resića, s obzirom da je karijeru izgradio na Koševu.

- Svaku utakmicu idemo na pobjedu. Ići ćemo i tu. Meni će biti malo teže, ali nadam se da će sve ispasti pozitivno i da ćemo na kraju slaviti – naglasio je Resić.

Željezničar je trenutno na šestom mjestu, a u nastavku sezone ima visoke ciljeve.

- Ciljevi su da pobjeđujemo. Ali idemo od utakmice do utakmice i šta bude. Vidjet ćemo kakvi će biti rezultati. Sigurno da su ciljevi visoki, jer prvih šest ekipa osim Zrinjskog nisu daleko s bodovima. Tako da ništa nije isključeno – dodao je Resić.

Bez šanse na Koševu

Resić je još kao kadet stigao u Akademiju FK Sarajevo, ali pravu šansu u bordo timu nikada nije dobio. Nekoliko puta je slat na posudbe, a na kraju je odlučio da potraži sreću na drugom mjestu.

- Kada sam i dobijao priliku u 90 posto slučajeva to sam iskoristio. Međutim, nisu ozbiljnije računali na mene. Odlučio sam potražiti sreću na drugom mjestu. Ukazala se kasnije prilika za Želju i to sam prihvatio – kazao je Resić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.