TUČNJAVA KOD KUPRESA

Pojavio se novi snimak sukoba navijača Željezničara i Borca

Oko 14:30 sati Policijska uprava u Kupresu je dobila dojavu da je u mjestu Suho Polja došlo do sukoba navijača

Navijači Borca izvukli deblji kraj. Screenshot

M. K.

29.5.2022

Kod Kupresa su se danas potukle navijačke grupe Željezničara i banjalučkog Borca, poznatiji kao "Manijaci" i "Lešinari".

Još uvijek nije poznato kako je došlo do sukoba, ali uposlenik MUP-a Kantona 10 Ivica Vrdoljak rekao je za portal "Avaza":

- Oko 14:30 sati Policijska uprava u Kupresu je dobila dojavu da je u mjestu Suho Polja došlo do sukoba navijača. Utvrdili smo da se radi o navijačima FK Borac iz Banje Luke i FK Željezničar iz Sarajeva. Prema do sada prikupljenim informacijama, na autobusima je pričinjena veća materijalna šteta, određeni broj osoba je priveden u policijsku upravu, a manji broj osoba je zbog zadobijenih povreda hospitalizovan u lokalni dom zdravlja u Kupresu. Uhapšeno je za sada desetak osoba, portparol MUP-a Kantona 10.

U amaterskom video snimku koji je objavljen na stranici Dailymotion moguće je vidjeti početak fizičkog sukoba koji je doveo do eskalacije, zbog čega je povrijeđeno desetak osoba.

Na novom snimku moguće je vidjeti jednog od navijača Borca koji je u tučnjavi ostao na zemlji, ali do kraja kraćeg video snimka pripadnici Manijaka nisu ga dodatno povrijedili.

Špekuliše se da su navijači Željezničara namjenski sačekali navijače Borca u znak odmazde za nerede, koji su se dogodili 2014, kada su "Lešinari" bili ti koji su uništili autobus u kojem su se nalazili "Manijaci".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.