TRENER TUZLA CITYJA

Jović: Momci zaslužuju čestitke i respekt, bez investiranja je teško

Bolji tim je prošao dalje

Jović: Nadam se da će biti još utakmica u Evropi u budućnosti za nas. G. ŠUMAR

Piše: A. V.

28.7.2022

Tuzla City je ubjedljivim porazom (0:4) od AZ Alkmara u revanšu drugog pretkola Konferencijske lige okončao svoju evropsku avanturu.

- Što se tiče nas, vidjeli ste da smo igrali protiv teškog protivnika. Bolji tim je prošao dalje, mi nismo loše izgledali 60 minuta. Zadnjih pola sata smo počeli igrati nešto što se ne može igrati protiv takve, pa smo kažnjeni. Momci zaslužuju čestitke i respekt za ono što su pokazali. Bez investiranja je teško, gdje god odemo i šta god vidimo, infrastrukturu, itd., u čudu gledamo sve to - kazao je trener Tuzlaka Dragan Jović.

Naglasio je kako se nada da će idući put biti bolje.

- Mnogi od ovih momaka su prvi put igrali ovakve utakmice. Ja imam neko iskustvo, znam šta znači pad koncetrancije protiv ovakvih ekipa. Odmah budete kažnjeni. Nadam se da će biti još utakmica u Evropi u budućnosti za nas. Imali smo zahtjevne pripreme, omogućeno nam je sve u Čatežu, ali pripreme koje rade naše ekipe nisu to samo pripreme, nego radite i selekciju igrača, dolaze igrači u hodu, trebate ih uklopiti u ekipu i to teško ide. Ova ekipa zna gdje je napravila greške i nadam se da ih nećemo praviti naredni put u Evropi - istakao je Jović.

Pritiska, kako je rekao, nije bilo.

- Meni je pritisak bio veći protiv Tre Penea, jer smo imali obavezu da prođemo. Ovdje smo trebali da damo maksimum.

Na kraju je najavio pojačanja.

- Radi se na tome, sutra ćemo imati novog igrača. Trebamo odmoriti ekipu sada i spremni dočekati premijerligaške utakmice - dodao je Jović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.