PREMIJER LIGA BIH

Feđa Dudić uoči okršaja sa Tuzla Cityjem: Na ovaj teren imam lijepe uspomene

Nije dovoljno kola prošlo, Tuzla City je odigrao samo jedan meč i to protiv Slobode i to nije baš ni relevantno zbog uslova u kakvim je taj meč odigran, kaže Dudić

Dudić odlično startao s bordo timom. FK SARAJEVO

M. K.

9.8.2022

Sarajevo je odlično krenulo u novu sezonu upisavši tri pobjede u nizu za ukupno devet bodova, a novoj se nadaju već sutra kada će u Zenici ugostiti Tuzla City jer se koševski travnjak renovira.

Feđa Dudić je odlično startao sa svojom novom ekipom u ovoj sezoni, a uoči meča na press konferenciji je izjavio:

- Na ovaj teren imam lijepe uspomene kao trener. Nadam se da će i sutra biti tako. Nije dovoljno kola prošlo, Tuzla City je odigrao samo jedan meč i to protiv Slobode i to nije baš ni relevantno zbog uslova u kakvim je taj meč odigran. Fudbal u 17:30 i nije tako gledljiv, međutim uzeli smo neke individualne podatke o igračima i upoznat ćemo ekipu dodatno sa tim. Tuzla je dosta promijenila ekipu, dosta je tu novih igrača, a tu je i novi trener kojeg zaista jako cijenim i poštujem. Dosta su brzi prema naprijed, imaju širine, pogotovo po krilnim pozicijama, tako da ćemo morati da obratimo posebnu pažnju na kontranapad i brzi izlazak, kaže Dudić koji neće moći računati na povrijeđene Avramovskog i Aničića, dok se vraća Trako.

Klub je, kaže Dudić, donio jednoglasno odluku da igraju utakmice na Bilinom Polju.

- Dolaskom u Zenicu mislim da ćemo napraviti pravi potez, da ćemo se osjećati kao domaćini i hvala domaćem klubu, Čeliku, na poruci podrške koju su objavili na svojoj stranici. Tenzije su te sve i prenapuhane, a sigurno je da ćemo imati podršku na Bilinom Polju od publike koja je poželjela vidjeti pravi nogomet, zaključio je Dudić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.