PREMIJER LIGA BIH

Sarajevo upisalo pobjedu poslije žestoke borbe na Tušnju

Derbi kola se igrao na stadionu Tušanj i opravdao je sva očekivanja

Detalj sa utakmice Tuzla City - Sarajevo - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+13

21.8.2023

Fudbaleri Tuzla Cityja i Sarajeva zatvorili su 4. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine. Bordo klub je trijumfovao na Tušnju rezultatom 1:2. 

Sarajevo je bilo bolji rival na početku utakmice što su i uspjeli pretvoriti u ranu prednost. 

Već u 4. minuti Ziljkić je zaprijetio golu Nevresa Fejzića, ali brani to stameni golman Tuzlaka. Nekoliko minuta kasnije okušao je svoju sreću i Renan Oliveira, ali ponovo je golman Tuzla Cityja bio na vrhuncu zadatka. 

Prvi gol za Sarajevo postigao je Hamza Čataković u 20. minuti. On se odličnim driblingom uspio riješiti čuvara i namjestiti na lijevu nogu i postići lijep pogodak.

Samo sedam minuta kasnije Almedin Ziljkić je poduplao prednost gostiju nakon što je pogodio na asistenciju Danijela Avramovskog. 

Do kraja poluvremena Tuzlaci su bili opasniji i prijetili su Delimeđac i Mehanović. 

U nastavku je bila ista priča. Prijetili su domaći, a Šahinović je branio svoj gol. 

Uspio je ipak Mustafa Šukilović načeti mrežu Bordo kluba u 56. minuti. Tuzlaci su tokom cijele utakmice dominirali kada su korneri u pitanju, a upravo je gol Šukilovića došao iz toga. 

Redale su se šanse na obje strane, a najbliži novom golu za Sarajevo je bio Ivan Ikić koji je poslije dodavanja Adalberta Penjarande (Penaranda) pogodio stativu. 

Sarajevo je nakon završenog 4. kola drugoplasirano na tabeli Premijer lige BiH sa šest osvojenih bodova. Tuzla City je sedmoplasiran sa tri osvojena boda iz tri odigrane utakmice. 

Standings provided by Sofascore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.