KOŠARKA

Još tri provjere prije utakmice u Londonu

Reprezentacija BiH otputovala u Italiju

E. J.

2.8.2014


Nažalost, u sjeni "slučaja Nurkić" i odlaska mladog centra sa priprema reprezentacije Bosne i Hercegovine, naši košarkaši dočekuju turnir u italijanskom Trstu, gdje nas očekuju tri posljednja kontrolna susreta uoči kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2015. godine.

Bosanskohercegovačka selekcija otputovala je jučer u Italiju.

Sa 14 igrača

Prva provjera očekuje nas sutra (18 sati) protiv Srbije, dan poslije protiv domaćina Italije (20.30), dok ćemo turnir zaključiti u utorak (18) protiv Kanade.

Kako nam je saopćio direktor reprezentacije Igor Stojanović, od igrača koji su bili na pripremama u Sarajevu, pored Nurkića, u Trst neće putovati ni bekovi Marko Jošilo i Nikola Gajić.

Selektor Duško Ivanović i njegov stručni štab u ove tri utakmice računat će na sljedećih 14 igrača: Muhamed Pašalić, Nemanja Gordić, Draško Knežević, Adin Vrabac, Nedim Buza, Stefan Glogovac, Marko Šutalo, Nemanja Mitrović, Miralem Halilović, Draško Albijanić, Mirza Teletović, Andrija Stipanović, Elmedin Kikanović i Milan Milošević.

Povratak u Tuzlu

Bosanskohercegovački tim vraća se iz Trsta u Tuzlu, gdje će naši košarkaši 17. avgusta (20 sati) igrati kvalifikacioni susret protiv Islanda u dvorani Mejdan.

Četiri dana ranije, očekuje nas gostovanje Velikoj Britaniji u Londonu na startu kvalifikacionog ciklusa. Pobjednik grupe direktno će steći pravo nastupa na EP-u.

Tri pobjede


Naši košarkaši odigrali su u dosadašnjem toku priprema četiri susreta, zabilježivši tri pobjede. Na turniru u Sarajevu savladali su Bjelorusiju (85:60) i Crnu Goru (80:67), dok su izgubili od Italije (70:75).

U zeničkoj Areni izabranici selektora Ivanovića porazili su Švedsku (89:74).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.