KOŠARKA

Bosna jača nego u prošlom meču

Spars domaćin u gradskom derbiju

E. J.

23.1.2015

Drugi put ove sezone sarajevski ljubitelji košarke imat će priliku posmatrati gradski derbi. Spars, kao formalni domaćin u dvorani Skenderija (19 sati), sutra dočekuje ekipu Bosna-Royala, koju su u prvom dijelu sezone razbili sa 94:60.

Trener Sparsa Marko Trbić kaže da je pobjeda Bosne nad Širokim (84:80) prije dva dana bila dodatno upozorenje za njegov tim te da je gradski rival, koji se bori za opstanak (omjer 4-10), danas drugačija ekipa u odnosu na prethodni međusobni meč.

- Recimo da je rezultat protiv Širokog dodatni razlog da u utakmicu uđemo s još većom dozom ozbiljnosti. Bosna je s Amerikancem Jermaineom Watsonom, Damirom Krupalijom i Dinom Begagićem mnogo dobila i sada je to mnogo jači tim, koji je, pored toga, i u dobrom ritmu - rekao je Trbić, čiji tim nema poraza u Prvenstvu (14-0).

Mogu li "Studenti" prekinuti seriju Sparsa?

- Ne znam koliko je to realno. Za nas su, nakon pobjede nad Širokim, od susreta protiv Sparsa, objektivno, mnogo važnija naredna dva duela, također na domaćem terenu protiv Slobode i Hercegovca. Pokušat ćemo, naravno, pružiti dostojan otpor favoritu, ali su naše misli već pomalo usmjerene na rivale, koji nas očekuju poslije subotnje utakmice - rekao je trener Bosne Damir Zeljković.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.