SPORT

Dino Rađa u Košarkaškoj kući slavnih: Plakao sam danima!

Antena Zadar

Večernji.hr

31.3.2018

Dino Rađa, bivši hrvatski košarkaš, osvajač dvije olimpijske medalje, svjetski prvak, višestruki klupski prvak Europe te uspješni NBA igrač, svrstan je u galeriju košarkaških besmrtnika.

- Nazvala me potpredsjednica NBA lige zadužena za međunarodne igrače i vezu sa Svjetskim košarkaškim savezom. Nije mi ona ništa rekla osim da ima veliku vijest za mene i da će me odmah spojiti sa Fibom. Javio mi se Fibin direktor za razvoj Zoran Radović, i on mi je kazao da sam izabran u Košarkašku kuću slavnih. Ne Fibinu nego onu američku u Springfieldu. U tom trenutku od nevjerice sam zaplakao, a na spomen toga plakao sam i naredna dva dana - kazao je Rađa, prenosi Večernji.hr.

Kako kaže, pomišljao je da će možda jednog dana dospjeti tamo, ali da će to biti ovako rano, to mu nije padalo na pamet. 

- Nije to bio dio mojih sportskih snova, ali ako se treba dogoditi onda moliš Boga da to doživiš. Malo je ko svjestan što to znači za nas košarkaše. Meni je to nagrada za životno djelo, potvrda da sve ono što ja mislim o sebi ljudi misle još i više. Ja znam koliko vrijedim jer znam da sam sve napravio krvavim radom, no samo to priznanje da neko to još više cijeni od mene samog emotivno me pogodilo - iskreno je kazao Dino. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.