KOŠARKA

Hjuston uzvratio udarac, poravnali na 1:1

AFP

Fena

17.5.2018

Košarkaši Hjuston roketsa uspjeli su se oporaviti od početnog poraza protiv Golden stejt voriorsa u finalnoj seriji Zapadne konferencije, te su sinoć upisali prvu pobjedu na domaćem terenu rezultatom 127:105.

Serija koja se igra na četiri pobjede sada je izjednačena na 1:1, ali Golden u narednim mečevima ima prednost domaćeg terena.  

"Rakete" su veliku prednost stekle već u prvom poluvremenu koje je okončano s 14 poena razlike u njihovu korist (64:50). Aktuelni prvaci nisu imali snage da u drugom poluvremenu preokrenu stanje na terenu i eventualno ugroze protivnika, a tek su u zadnjoj četvrtini uspjeli donekle smanjiti prednost domaćina.

Hjuston su sinoć predvodili Džejms Harden (James) i Erik Gordon (Eric) s po 27 poena, PJ Taker (Tucker) je ubacio 22, Trevor Ariza 19, a Kris Pol (Chris Paul) 16 poena.

U timu Voriorsa nije bilo dovoljno raspoloženih igrača, a samo dvojica su imala dvocifreni učinak.

Prvi strijelac gostiju je bio Kevin Durant s 38 poena, a Stefen Kari (Stephen Curry) je dodao 16, uz veoma lošu šutersku večer. 

Naime, Kari je pogodio samo sedam od 19 šuteva na koš i jedan od osam za tri poena. Podbaciili su Klej Tompson (Klay Thompson), koji je postigao samo osam poena i Drejmond Grin (Draymond Green) sa šest poena.

U finalu istoka Boston trenutno vodi protiv Klivlenda s 2:0.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.