KOŠARKA

Džanan Musa svoje znanje prenosit će mladim talentima na Bjelašnici

E. J.

14.6.2018

Drugo izdanje košarkaškog kampa na Bjelašnici počinje 1. jula, uz učešće približno stotinu dječaka i djevojčica, koji će raditi pod nadzorom 12 vrhunskih trenera.

Zaštitno lice ovogodišnjeg kampa je reprezentativac Bosne i Hercegovine Džanan Musa, koji će održati radionicu s polaznicima.

Saradnja klubova

Svoje će znanje mladim košarkašima prenositi i Pino Grdović, poznati trener iz Hrvatske.

O organizaciji i očekivanjima na kampu govorili su predsjednica Košarkaškog kluba Koš Šejla Bukva, igrač Koša Alija Islamović, jedan od trenera Hamdo Frljak, potom Kenan Đonko, kao predstavnik glavnog sponzora, te PR kampa Džennis Musa.

Kamp će se održati u saradnji više klubova i to KK Koš Sarajevo, ŽKK Konjic, KK Tešanj, ŽKK Tešanj, KK Željezničar, KK Kiseljak i KK Igman Istočna Ilidža.

Uspješni treninzi

Inače, Džanan se trenutno nalazi u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje je već trenirao s NBA ekipama Indijana pejsersa i Denver nagetsa, gdje se pokazao u odličnom izdanju. U Denveru se, zajedno s Musom, trenerima Nagetsa uspješno predstavio i drugi naš košarkaš Ajdin Penava.

Musu danas očekuje trening sa San Antonio sparsima, a potom vjerovatno i Jutom džez i Portland trejl blejzersima, a sve uoči NBA drafta, koji će se održati 21. juna u Njujorku.

Prognozira se da bi naš mladi as, trenutno član zagrebačke Cedevite, trebao biti izabran u top 20 na draftu. Na draft se prijavio i Penava, koji bi također mogao biti izabran, barem u drugoj rundi. U dvije runde drafta bit će izabrano ukupno 60 igrača.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.