A1 LIGA BIH

Košarkaši Čelika ne bježe od uloge favorita

Utakmica počinje u 20 sati, a cijena ulaznica je simboličnih 2 KM

KK Čelik: S današnje pres-konferencije. D. Jurišić

D.J.

7.12.2018

Košarkaši Čelika se, nakon sedam odigranih kola A1 Lige BiH, nalaze na četvrtoj poziciji prvenstvene tabele s omjerom od četiri pobjede i tri poraza.

Sutra će u gradskoj areni "Husejin Smajlović" ugostiti ekipu Iskre iz Bugojna. Ovu utakmicu su danas najavili članovi stručnog štaba i prvotimci Čelika. 

- Naš naredni protivnik Iskra iz Bugojna ima jednu pobjedu manje od nas. Iskusna su i kvalitetna ekipa, pokušat ćemo zatvoriti njihove glavne igrače. Naši igrači su svi spremni izuzev Benjamina Bajramovića, koji je imao operaciju koljena. Dobro smo radili ove sedmice i uvjeren sam da ćemo, uz podršku publike, izboriti novu pobjedu - rekao je Armel Mujaković, prvi trener Čelika, i dodao na kraju da je u prethodnom kolu porazu u Donjem Vakufu (Promo – Čelik 83:67) utjecala neiskusna sudijska trojka.

 - Nakon teške utakmice protiv Proma u prošlom kolu koju smo, nažalost, izgubili, nadam se da ćemo uspjeti nadigrati Iskru i doći do pete pobjede u prvenstvu. Bitno je da podižemo nivo svoje igre iz kola u kolo. Radili smo dobro ove sedmice i vjerujem da ćemo doći do pete pobjede u prvenstvu - rekao je Anes Podojak.

Sutrašnja utakmica Čelik – Iskra počinje u 20 sati na centralnom terenu gradske arene, cijena ulaznica je simboličnih 2 KM.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.